Foto: Einar Kvalheim

Emma Holtet: – Jeg må helt ærlig si at det er litt uvant!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
5. oktober 2021

Etter tre sesonger i Rælingen, ønsket linjespiller Emma Holtet (21) nye utfordringer og flyttet til Bergen for å satse videre med Tertnes.  Og overgangen til ny spillergruppe har gått over all forventning og nå er hun blant lagets mestscorende.  

– Jeg må helt ærlig si at det er litt uvant, det har ikke vært hverdagskost for min del å score så mange mål i hver kamp, smiler Emma Holtet.  – Det er moro, absolutt!  Jeg har slitt litt med skuddene mine i oppkjøringen, men så har det vært ganske bra i serien.  Jeg har hatt 1 til 2 bom pr kamp.  Jeg har hatt noen egne treninger med kun skudd fra linja, rene skuddtreninger.  Og klart, det har gitt utslag det, forteller hun. 


Så du er fornøyd med avgjørelsen du tok om å reise til Bergen?

– Ja, den var riktig å ta og nødvendig for min egen utvikling, sier Emma spontant. – Det er en gjeng med veldig imøtekommende jenter. Så det gikk veldig lett å komme inn i gruppa.  Og så klart, det hjalp at jeg kjente noen av de fra LK00. 

Foto: Einar Kvalheim


Med 34 scoringer så langt i serie og cup, har Emma Holtet bare Henrikke Hauge Kjølholdt og Madeleine Hilby foran seg på toppscorerlista til Tertnes.  Mot Flint på søndag ble hun BB og kampens toppscorer med 8 mål.

– Mot Flint var det veldig gøy og det er klart det hjelper på selvtilliten når det sitter så solid som det gjorde på søndag.  – Jeg er ikke vant til å bli brukt så mye.  Tertnes er et lag som er flinke til å bruke linjespiller, sier hun fornøyd.  – Mot Flint klaffet det veldig, og jeg synes lagvenninnene mine var kjempedyktige på å bruke linjespiller og da er det morsomt å stå på linja også. 


Hvordan opplever du treningene til Tore?

 – De er kjempefine, de er godt lagt opp hele veien og vi blir informert om alt på forhånd og hvorfor vi trener på det vi gjør.  Og det vi sliter på i kamp trener vi på, så det er en fin tanke bak det. 


Tertnes har levert stort sett som forventet i sesonginnledningen, men borte mot Aker gikk alt i stå og laget måtte reise hjem med et 12-målstap i bagasjen. 

Har dere brukt den opplevelsen til noe positivt?

– Nå er det en sånn uskreven regel at den kampen snakker vi ikke om, for å si det sånn, humrer Emma.  – Men klart, i alle kamper kan man finne både noe som er bra og dårlig.  Alt som kunne gå galt, gikk galt mot Aker.  Og etter den kampen tok vi oss i sammen og gikk virkelig i oss sjøl og omstillet oss, enkelt og greit.

– Vi tar en kamp av gangen og vi fikk en bra gjennomkjøring i NM-kampen mot Nordstrand og brukte den til mye bra.  Som gjorde at vi tok med oss mye god selvtillit inn mot møtet med Flint. 

Foto: Einar Kvalheim


Denne uka er Emma Holtet på samling med Rekruttlandslaget og møter Polen i to landskamper.  18 spillere er tatt ut til denne samlingen og hele 10 av disse er fra det tidligere LK00-mannskapet.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det betyr alltid mye å være med landslaget. Det er kjempestas å bli tatt ut – det er det du jobber for.  Jeg tar litt plass av natur og er glad i å bidra til så vi får en god lagånd med positiv stemning og god takhøyde.

– Og så er det klart det blir moro å møte igjen gjengen fra LK00, smiler Emma.  – Det skaper en ekstra trygghet at vi er så mange kjente.  Det er mange av spillerne som deltok på LK00 som virkelig gjør en god jobb i klubbene, det er bare gøy egentlig.


Er dere i ferd med å ta over landslaget nå, dere fra LK00? 

– Det tør jeg ikke å svare på, ler hun, det får Michael, Wenche og Thorir styre med, så får vi gjøre jobben på gulvet.


På spørsmål om hvilke ambisjoner hun har, sier Emma ikke noe konkret.

– Det er klart at jeg har satt meg mine mål.  Jeg liker å ta en uke av gangen og ting flyter greit akkurat nå, så det er stas.  Men jeg kan si at jeg har høye ambisjoner for meg sjøl, sier Emma Holtet, som får sin debut på rekruttlandslaget denne uka.