Foto: Bo Amstrup Ritzau / NTB /NHF

EM-yndlingen Henny Reistad (21): – Treningen med Tom Morten Svendsen hadde stor betydning for min utvikling

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
17. desember 2020


21-årige Henny Reistad har imponert som innslagsspiller i EM i Danmark.  Både tempoet hun har i spillet, rykkene, gjennombruddene og spenst har vært en snakkis.  Nå forteller Henny at treningen hun gjorde med fysisk trener Tom Morten Svendsen («Tommo») på Olympiatoppen som juniorlandslagsspiller, har vært med på å forme henne som spiller.

– Jeg trente med Tommo  da jeg var på juniorlandslaget frem til jeg sluttet på videregående og gikk til Vipers, det var i hvert fall to år, forteller Henny. 

– Det var mest håndballspesifikk trening jeg trente med han.  Han hjalp meg også med øvelser som gjaldt eksplosivitet, mengde og volum i de ulike perioden i sesongen. Så jeg hadde et treningsprogram når jeg ikke var med han. 


– Da jeg var på Olympiatoppen med Tommo, trente vi veldig håndballspesifikt, sier hun.  –  Kastteknikk, hofterotasjon – alle de detaljene som er i et skudd, det jobbet vi mye med.  Jeg hadde selvfølgelig også spensttrening med Tommo.  I den fysiske treningen hadde han mange gode øvelser som både gjaldt hopp og eksplosivitet som forbedret muskulaturen.

– I tillegg hjalp han meg med ryggstabilitet og bevegelighet. Vi jobbet mye med detaljer, det var gode økter som jeg satte jeg stor pris på.  Jeg følte meg i god form i den perioden jeg trente med han.  Den treningen hadde stor betydning for min utvikling som håndballspiller, sier Henny takknemlig.  – De øvelsene jeg gjorde med Tommo har jeg hatt nytte av videre i karrieren min også.

Foto: NTB


Interesse fra mediene

Henny har imponert så langt i EM og det er mange som vil ha en bit av henne.  Hvordan opplever hun medietrykket?

– Det har egentlig gått veldig greit, sier hun.  – Vi har faste medietider som er satt opp og så har vi fridager uten intervju.  Vi har begrenset antall intervju og alt er over nettet.  Så vi kommer ikke så tett på journalistene denne gang.  Det plaget meg ikke tidligere å ha de tett på, men det blir litt roligere som pressekonferanser og intervju gjennomføres nå. 

– Vi er klar over at media er en del av hverdagen i et mesterskap og generelt som håndballspiller er det mye media.  Du kan på en måte ikke se negativt på det, fordi det følger med uansett og hvis man får det til å bli noe negativt, så blir det veldig slitsomt.  Så det må vi takle på en best mulig måte. 


Egen prestasjon

– Det er alltid ting som jeg ønsker å forbedre fra kamp til kamp, og så finner jeg alltid noen nye ting å jobbe med.  Men jeg prøver å fortsette med min spillestil i hver kamp hvor jeg går direkte på mål, har gode satsinger og så vil jeg jo selvfølgelig bidra til et solid forsvarsspill hvor jeg jobbe tett og dynamisk sammen med de andre. 


Semifinale mot Danmark fredag

– Mot Danmark blir det viktig å vinne løpsduellene.  Spiller vi som et lag, og får til det, klarer vi å score mange og viktige mål også.  Og så er det viktig at vi klarer å være kreative både framover og bakover. 

– Vi vet at trenerne til Danmark kommer til å forberede seg godt og kommer til å sette opp noen taktiske vurderinger mot oss som vi nok må forberede oss på. Men er vi skarpe i alle deler av spillet, så skal vi nok klare å ta Danmark.  Men det avhenger av at vi er skjerpet, avslutter 21-åringen, som blir viktig for Norges mulighet til å nå finalen på søndag.

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Challenge-TettPa-web-1024x572.png