Elverum hang med de første spilleminuttene, godt hjulpet av Thorsten Fries som reddet både fra kant og linje - og som dermed holdt sifrene nede. Foto: Elverum Håndball

Elverum var sjanseløse mot Paris Saint-Germain

Tekst: Frøya Elisabeth Astrup/Norges Håndballforbund
2. mars 2021

Det ble et tøft møte for Elverum mot PSG i kveldens gruppespill i Champions League.

Tirsdag kveld spilte Elverum nok en tøff kamp i verdens beste klubbturnering – mot et av verdens beste klublag. Paris Saint-Germain, som har en mange profiler i stallen, var overbevisende best begge veier.

Elverum hang med de første spilleminuttene, godt hjulpet av Thorsten Fries som reddet både fra kant og linje – og som dermed holdt sifrene nede. Da begge lag hadde seks nettkjenninger, var det all grunn til å være optimistisk.

Men deretter fulgte en dårlig periode for Elverum. Det norske laget, som av alle ting var hjemmelag på fransk bane, gjorde flere tekniske feil – og ble umiddelbart straffet med enkle kontringer.

Elverum gikk til pause med fem mål bak.

Den andre omgangen startet som en vond drøm, og endte med marerittsifre. Allerede midtveis i den andre omgangen var avstanden for stor – faktisk på hele ti mål – mellom de to lagene. Hadde det vært noen tvil, var den for lengst feid bort. PSG vant til slutt 44-29 i en kamp der kvalitetsforskjellen rett og slett ble gjeldende. 

Kampfakta
Elevrum Håndball – Paris Saint-Germain (12-19) 29-44
Champions League, gruppe A
Stade Pierre de Coubertin, Frankrike

Utvisninger
Elverum 3×2 minutter, Paris Saint-Germain 2×2 minutter

Toppscorer Elverum
Endre Langaas med 5 mål.

Toppscorer Paris Saint-Germain
Dylan Nahi med 8 mål.

Fullstendig kamprapport finnes her.

Mer om Elverum i Champions League

Mer om Champions League Menn på EHFs nettsider