Elverum var et nummer for store for Halden – Norsk Topphåndball
Arkivfoto: hpwille

Elverum var et nummer for store for Halden

Halden ga  Elverum kamp i en drøy omgang, men da viste Elverum hvorfor de er ubeseiret i årets serie.

I lørdagens kamp var det vertene som kom best i gang. Med 4-1 etter kun fire minutter så viste Halden at Elverum måte være skjerpet i hele kampen. Elverum kjempet seg inn igjen i kampen, og svensken Eric Johansson satte inn utligningen til 5-5 litt senere i oppgjøret. Elverum har hatt som vane og ta kommandoen i kampen på dette tidspunktet, men lørdag kveld var det annerledes. Etter ca halvspilt omgang ledet Halden 9-6 over Elverum.

Men Elverum lot seg ikke vippe av pinnen, og med fire mål på rad så var stillingen 10-9 til Elverum etter 20 minutter. Den neste perioden i kampen byttet lagene på å ha ledelsen flere ganger, men da 28 minutter var passert så det ut til at Elverum skulle få en komfortabel ledelse til pause, da de ledet med tre. Halden reduserte en gang, men gjestene som var seriemester allerede før kampen kunne få til pause på stillingen 15-13.

I den andre omgangen satte de hvite og svarte fra Elverum opp tempoet ett hakk eller to. Bakerst sto Emil Imsgard godt, mens fremover leverte Kristian Hubert Larsen varene med 8 scoringer. Elverum økte kjapt til fire mål da etter kun 5 minutter av omgangen. Elverum holdt seg fire til fem mål foran en lengre periode, men da omgangen var halvspilt var de hele sju mål foran, og det meste så ganske så avgjort ut. Halden rullerte mer på laget, og Elverum fortsatte å rullere i kjent stil, med like gode spillere som kom inne.

Elverum ga seg ikke før de hadde vunnet kampen med 35-24. Mange spillere fikk vist seg frem og på tampen av kampen kom unge Brede Dahl inn, den unge målvakten fikk muligheten etter at Fries ikke ble klar til kamp. Elverum har nå tatt 22 strake seire i serien. Meget sterkt av Elverum.

Neste kamp er den avgjørende bortekampen i Champions League mot Vardar. Den spilles på onsdag. Der går Elverum for avansement. HEIA ELVERUM