Elverum vant siste generalprøve – Norsk Topphåndball

Elverum vant siste generalprøve

Lørdag var det klart for siste generalprøve før det hele braker løs neste helg. Motstander for Elverum var Nærbø, akkurat som på fredag. Kampen endte til slutt 35-21 etter 16-12 ledelse til Elverum ved pause.

Ut på banen i kamp to mellom Elverum og Nærbø var det en «ny rekke» som fikk prøve seg for Elverum. Blonz, Fingren, Pujol, Mathe, Langaas, Boysen og Imsgard fikk hvile etter mye spilletid fredag. Dermed var det duket for Nilsen-Nygaard, Holand Pettersen, Grøndahl, Schønningsen, Solstad, Tau og Fries.

Guttene gikk utpå med godt tempo, selv om det (som på fredag) var litt tekniske feil i løpet av de første 30 minuttene. Første omgang bar litt preg av at Nærbø har mindre bredde enn de regjerende mestrene. Likevel var Nærland i mål, og venstrekant Heldal, og bakspiller Tord Haugseng gode. På hjemmelaget var Grøndahl, Solstad og Fries toneangivende. Til pause gikk de hvite og sorte inn i garderoben med fire måls ledelse.

Andre omgang bar enda mer preg av at det er stor forskjell på bredden i lagene. Nærbø-spillerne gikk litt tom for krefter, mens Elverum sine spillere fortsatte å trykke på. Anført av Thorsten Fries, Simen Holand Pettersen og kaptein Solstad ble andre omgang en liten parademarsj for Børge Lunds disipler. Til slutt vant Elverum med 14 mål.

Det var også gledelig å se Oskar Kvernes på banen etter kneskaden hans.

Vi takker Nærbø for besøket og ønsker god tur hjem til Jæren. Nå gjenstår en uke med trening før Rema 1000 ligaen, borte mot Runar Sandefjord for Elverums del.