Elverum valset over Sandefjord – Norsk Topphåndball

Elverum valset over Sandefjord

Det var hjemmelaget som kom best i gang i den siste hjemmekampen før jul. Allerede etter 10 minutter ledet de 5-1 etter at Emil Imsgard hadde stengt igjen Elverums mål innledningsvis. Sandefjord spilte også veldig godt innledningsvis med sitt ultraoffensive forsvarsspill som tok Elverum litt på senga.

Selv om Elverum slet litt i starten var det tydelig klasseforskjell på lagene denne kvelden. Bakerst reddet Imsgard ball på ball fra mange av sine tidligere lagkamerater på Elverum sitt 98/99 lag. Og fremover satte nordlendingen Stig Tore Moen Nilsen inn10-3 etter 15 minutter av kampen. Josip Vidovic økte til 13-6 etter at Simen Søgaard hadde overlistet Emil Imsgard i angrepet til Sandefjord.

Etter 25 minutter av omgangen ledet Elverum for første gang med ti mål mot gjestene fra Hvalfangerbyen. Tobias Grøndahl satte inn et straffekast som sørget for dette. Stillingen var 17-7 på dette tidspunktet av kampen. Selv om Elverum ledet med 10 så fortsatte de å jakte mål etter mål. Sindre Heldal satte inn omgangens siste mål etter en helt magisk kontringspasning fra kaptein Thomas Solstad. Elverum gikk til pause med 12-måls ledelse. 21-9 til Elverum.

Selv om Elverum ledet med 12 mål til pause virket det som at de ønsket å gjøre en meget god andre omgang også. Christopher Hedberg som satte på benken hele første omgang viste seg veldig frem de første ti minuttene av 2.omgang. Med en del scoringer var han svært delaktig til at Elverum ledet 27-13 etter 12 minutter av omgangen.

Orri Thorkelsson tricket inn en nydelig scoring etter 16 minutter av kmapen, og da ledet Elverm hele 30-14, og kampen var på mange måter over. Elverum var stort sett bedre enn Sandefjord i alt de prøvde på, og det var tydelig at Elverum ikke ville gå på en smell mot laget som ligger under streken. Simen Holand Pettersen dunket inn en herlig suser mot gamle lagkamerater da han satte inn hjemmelagets 34 scoring i kampen.

Til slutt var det egentlig bare ett spørsmål om hvor stor differansen mellom skulle bli. Elverum valgte overhodet ikke å roe ned, og Sandefjord fortsatte å kjempe med nebb og klør. Etter 23 minutter var stillingen 36-18 til Elverum. De siste sju minuttene vant Elverum 2-1 etter at Johan Bergqvist hadde gjort masse gode redninger for bortelaget. Elverum vant 38-19 i kampen mot Sandefjord. Toppscorer for hjemmelaget ble Tobias Grøndahl med seks mål.