Elverum utfordret PSG igjen, men fantastisk spill holdt ikke til poeng! – Norsk Topphåndball

Elverum utfordret PSG igjen, men fantastisk spill holdt ikke til poeng!

Sesongens andre Champions League oppgjør mot PSG starter godt for Elverum. Vel vitne om at de svarte og hvite holdt Karabatic og co i tømmene hele vegen i Håkons Hall ved forrige oppgjør holder Elverum tritt med franskmennene også innledningsvis i Stade Pierre de Coubertin i Paris.

Det er er Elverum som starter målshowet i Paris og ingen ringere enn Magnus Fredriksen er målscorer. Deretter kommer det to raske fra PSG, før Elverum kløner det til, men redder seg selv og kan komme på en massiv overgang og Sandell setter 2-2. Sagosen på til 3-2, og Henneberg utligner på 3-3, før Nikola Karabatic øker til 4-3 for PSG.

Sigurdsson setter PSG sin første to målsledelse i kampen, men Fredriksen og Gudjonsson vil ikke være dårligere og utligner raskt til 5-5, før Langaas pådrar seg en 2 minutters utvisning. Sagosen med to raske til 7-5, før franskættede Alexander Blonz reduserer til 7-6 for Elverum i det kampens første 10 minutter er unnagjort. Karabatic pådrar seg en utvisning, men Gerrard er på plass når Blonz skal lure inn Elverums straffe, nå klaffer det ikke helt for Elverum og PSG kommer til flere sjanser. Etter 14 minutter står det 10-6 til PSG som nå har fått seg en luke, og Michal Apelgren slenger timeoutkortet på bordet til sekretariatet, tydelig på at gutta må enda mer kynisk fram på det stjernegalleriet fra Paris.

Fries har ikke fått alt til å klaffe innledningsvis, og Elverum setter på Emil Kheri Imsgard etter halvspilt 1.omgang. Timeouten hjelper Elverum inn igjen i kampen, og etter 18 minutter har Elverum fått pyntet på resultatet til 11-9 og Imsgrad redder, men Elverum misbruker en god sjanse til å reduserer igjen. I stedet er det Remili og PSG som setter 12-9 i Paris.

Elverum jobber steinhardt i forsvar og presser PSG, Fredriksen ute å gir litt juling til Sagosen og Imgard får noen lette baller på seg. Ørsted reduserer til 12-10, før Sandell får seg en trøkk i trynet. Dermed får også PSG en ny 2 minutters utvisning og Elverum kan med Magnus Fredriksen setter 12-11, og det er for alvor kamp igjen! Elverum biter seg fast, men PSG har sine knep og får revet til seg både en straffe og en utvisning til Ørsted i en duell på linja. Sagosen setter straffen, men Elverum har sin egen «Sagosen» i Magnus Fredriksen som igjen reduserer til 13-12 men får seg en skikkelig trøkk i den avslutningen. Det tåler playmakerkjempen til Elverum heldigvis!

Og for et gjennomført angrepsspill fra Elveurm!! Ruller opp fra Fredriksen, til Sandell og til Sigvaldi Gudjonsson som har tidenes låvedør på vingen og banker inn 14-13. Men så er Bøysen hardhendt i forsvar og får utvisning imot og Elverum i undertall får seg en real kaldusj når Sagosen kommer på en fantastisk flyver og leder nå 15-13 etter drøyt 25 minutter. Dermed kommer en ny timeput fra Elverum. Apelgren vil for alt det er verdt styre inn mot et jevnt resultat til pause.

Elverum skulle vel strengt tatt fått en straffe der, men må løpe hjem uten og selv om Imsgard er på med en stjerneredning, øker PSG likevel til 16-13, og det hjelper ikke at Sagosen setter sitt skudd i stolpen. Forsvaret sitter ikke som det skal og det er 17-13. Fredriksen får bedre betalt enn Ørsted, ogriver til seg en straffe. Men Gerrard er våken og redder skuddet fra Gudjonsson, før Imgrad står imot i andre enden. Elverum får en siste mulighet til å avslutte omgangen, men blir sendt i gulvet og det er 17-13 i det lagene skal hvile!

Det er PSG som går fandeivolsk til verks i starten av 2.omgang. Setter to raske til 19-13 og nå må Elverum opp i ringa skal de ha noen sjans her, og det skjønner Fredriksen som finter seg igjennom til 19-14. Blonz snapper og setter 19-15 alene mot Gerrard. PSG får nok en scoring, også er PSG alt for treige hjem og kommer bakpå. Dermed blir det 2 minutters utvisning, og Elverum kan utnytte overtallspillet. Sandell utfordrer men blir tatt, og får straffe. Nå er det Westby som skal forsøke, men heller ikka han får straffeskuddet fordi Gerrard i PSG målet, i stedet er det Luka Karabatic som kan legge på til 21-15 og Boysen pådrar seg sin andre utvisning i kampen, alt dette etter bare 5 minutter av 2.omgang.

Det er krevende for Elverum nå, beveger ikke beina raskt nok i forsvar og PSG vet å utnytte rommene, da får Imsgard en vanskelig jobb bakerst og Nikola Karabatic øker til 22-15. Nå må Elverum få det til å stemme begge veger, men spesielt fremover hvor sjansene ikke blir til mål ofte nok. Sandell skaffer ny straffe, og nå sitter den endelig fra Blonz etter 3 bom fra 7-meter for Elverum. Det er 22-16 og drøyt 20 minutter igjen å gjøre det på for Elverum nå, men det er et av verdens beste lag som er verter i kveld og de har ingen planer om å gi Elverum noen enkel kamp.

Elverum presser Paris Saint- Germain nå, og reduserer til 24-19 etter to mål fra Ørsted på streken. Det er fortsatt 5 mål opp, men det er et PSG som har senket tempoet nå, og Fries er tilbake i Elverums mål. Elverum klarer dessverre ikke å utnytte sjansene sine fremover og da er det vanskelig å ta innpå PSG, men nå lugger det litt framover også for PSG og Elverumssupporterne i hallen jobber hardt for å mane gutta til kamp nå!

Ørsted jobber steinhardt og får ny straffe til Elverum, Blonz sikker igjen og det er 25-20 i et utsolgt Stade Pierre de Houbertin. Elverum ligger jevtn 5-6 mål bak nå, med 15 minutter igjen av kampen. Pettersen med en kraftsalve og den går inn til 26-21, før PSG får angrepsfeil og Sandell setter 26-22. Det er nytt mot i Elverum nå i det siste del av kampen tar til, PSG tar timeout tydelig ikke fornøyd med at Elverum presser i denne delen av kampen. Det er «bare» 4 mål opp for Elverum som ikke gir opp i verdens gjeveste klubbturnering!

Elverum stjeler ballen igjen! Magnus Fredsiken går solo og banker inn 26-23! PSG med 3 mann på linja får rullet ut Elverumsforsvaret og øker deretter til 27-23, men Fredriksen er en av banens giganter og drar seg nok engang igjennom! 27-24! 10 minutter igjen av kampen nå, i det Keita dundrer inn 28-24 i lengste hjørnet. Elverum presser nå, men misser og blir for pirkete på dommeravgjørelser, glemmer å løpe hjem og PSG kontrer inn 29-24. Elverum tar timout, med drøyt 8 minutter igjen.

Den kanonkula til Simen Holand Pettersen gir Elverum en redusering til 29-25, men PSG rydder fort opp igjen og setter 30-25. Elverum har ikke gjort seg bort i Frankrike, men det er krevende å ta igjen PSG med 5 minutter igjen, når de svarte og hvite blir avblåst for passivt spill. Målvaktspillet til Elverum har ikke vært på høyde med hva som kreves for å vinne kamper som denne, og det er tydelig at det begynner å sli slitne forsvarsbein hos Elverum også. 31-25 til PSG, og Fries er på plass med en redning som holder unna at Paris-laget øker til sju mål.

Det blir desverre med innsatsen i Paris. Elverum gjør det tidvis spennende i 2.omgang, men kommer aldri innpå Sagosen og Co. Det ender 31-25 i Frankrike. Elverum leverer en fantastisk kamp i så måte, gode i forsvar og supre i oppbyggingen av angrepsspillet. Det skorter litt på avslutningene, deriblant på straffe, men det er likevel flere magiske lyspunkter fra blant annet Holand Pettersen og Fredriksen.

Alt i alt, nok en strålende prestasjon i verdens gjeveste klubbturnering for Elverum. Det blir ingen poeng i dag, men vi blir bedre for hver dag som går. Nå venter Aalborg i siste gruppespillkamp neste helg. La oss vise hva vi har lært siden 10 måls tapet i Terningen i høst! #sammenforelverum