Elverum topper tabellen før EM-pausen

Tekst Kirsten Birkeland/NHF Foto: Annika Byrde/NTB/NHF
30. desember 2021

Herrenes REMA 1000-liga går inn i EM-pause, og ikke uventet er Elverum på tabelltoppen.

På grunn av EM som spilles i Ungarn og Slovakia fra 13. januar, blir det pause til starten av februar for lagene i REMA 1000-ligan for menn. Alle lagene har spilt 16 kamper og er drøyt halvveis i sesongen 2021/22.

Ikke uventet er Elverum på tabelltoppen med sine 16 seire, fulgt av Drammen med 13 seire og Runar Sandefjord som har vunnet 10 kamper. Like bak følger ØIF Arendal og Nærbø som begge har 19 poeng, mens Kolstad ligger på en sjetteplass med 17. Bækkelaget og Halden har begge 15 poeng og er akkuart over streken som gir sluttspill ved sesongslutt.

Rett under den samme streken er Fjellhammer som også har 15 poeng og Kristiansand som har 14. Her er det alstå lite som skiller for å sikre seg sluttspill i stedet for kvalifisering for å hindre nedrykk som lagene på 9., 10. og 11. plass må gjennomføre når grunnserien er ferdigspilt. På den nevnte 11.-plassen er Tønsberg Nøtterøy med 10 poeng.

De siste tre lagene rykker rett ned, og på 12. plass er Sandefjord med 9 poeng, Haslum har åtte og Bergen fire poeng. Det skal en heftig snuoperasjon til for å sikre videre spill i REMA 1000-ligaen, men alt er fortsatt mulig med ti kamper igjen å spille. Siste serierunde går 9. april, og det er tabellen etter de kampene som teller for å fordele plassene til sluttspill, kvalifisering og direkte nedrykk til 1. divisjon.

Toppscoreren i ligaen er Drammen-spiller Herman Vildaen. Han har notert seg for i snitt 7,5 mål på sine 15 spilte kamper.

Her finner du tabellen for REMA 1000-ligaen