Elverum tok et storslagent poeng mot Vardar på bortebane! – Norsk Topphåndball

Elverum tok et storslagent poeng mot Vardar på bortebane!

Vardar-Elverum 34-34 (20-21)

Lagene var jevne i starten av kampen, og de fulgte hverandre tett innledningsvis. Dominik Mathe var virkelig i slaget og lagde 3 av Elverums fem første mål, i tillegg viste Josef Pujol seg frem med godt overblikk dag han spilte opp både Luck Abalo og Endre Langaas før 9 minutter var spilt. På dette tidspunktet ledet bortelaget fra Elverum 6-5 i en tempofull start på matchen.

Elverum fikk en dobbelt periode i overtall, og i denne perioden var de effektive fremover i banen. Med sitt gode 7 mot 5-spill så satte både Solstad, Grøndahl og Nilsen-Nygaard satte hver sin ball, men Vardar var supereffektive og lagde like mange mål. De første 15 minuttene var preget av lite redninger, mye mål og fint angrepsspill. Stillingen var 11-10 til hjemmelaget etter at Elverum hadde to bomskudd på rad.

Thorsten Fries kom inn for Emil Imsgard etter 17 minutter og dansken svarte med å levere en redning direkte etter at verdensstjerna Timur Dibrov kom igjennom fra kanten. En som virkelig var god for Elverum var svenske Josef Pujol. Ikke bare spilte han opp andre, men han gikk på gjennombrudd, avfyrte stemte skudd fra bakken og han fyrte av en suser fra lufta som sørget for at stillingen var 13-13 etter 20 minutter av kampen i Skopje.

Vardar ledet 20-19 da Børge Lund tok timeout med under minuttet igjen. Taktikken til Børge var helt perfekt og Thomas Solstad utlignet, før Nilsen Nygaard kontret inn 21-20 ledelse til pause.

Starten av 2.omgangen var ganske lik den første omgangen. Høyt tempo, mye mål og to jevne lag som kjempet om hver ball. Forsvarsspillet var kanskje hakket bedre, men det var fortsatt lite redninger fra målvaktene. Makedonerne tok et lite grep om kampen og ledet 25-24 etter 9 minutter. Tobias Grøndahl satte inn sitt andre straffekast da han reduserte til 26-25 etter at Endre Langaas hadde skaffet det etter innspill fra Alexander Blonz.

Elverum hadde noen muligheter til å utligne, men etter et par angrep uten noen mål så kunne Timur Dibrov sørge for at Vardar ledet med 2 mål da 2.omgang var halvspilt. I angrepet etter hadde Vardar muligheten til å øke til tre mål, men heldigvis for Elverum vartet Fries opp med en kjemperedning. Uheldigvis for de helhvite så misset de angrepet etterpå i 7 mot 6, og da satte Dibrov ballen inn i det åpne målet. Vardar ledet 28-25 etter 17 minutter av 2.omgang.

William Nilsen-Nygaard scoret 4 mål mot Vardar på søndag.

Luc Abalo sørget for at Elverum kun var to mål bak med 8 minutter igjen, men en annen rutinert høyrekant, Ivan Cupic sørget for at Vardar ledet 31-28 med en lur scoring der han lurte nevnte Abalo og Blonz med en enkel pasningsfinte. Elverum var virkelig på skuddhold, spesielt da de fikk et straffekast og en Vardarspiller ble utvist med bare fem minutter igjen. Tobias Grøndahl var sikkerheten selv fra merket, og Elverum lå kun under med målet på dette tidspunktet i kampen.

Like etter sørget Luc Abalo for at stillingen var 31-31 da han snappet en ball og satte den i det åpne målet. Elverum hadde muligheten til å gå opp i ledelsen, men i stedet var det Dibrov som satte den i det åpne målet. Heldigvis for Elverum fløy Mathe inn utligningen i overtall. Lagene var like langt da det var igjen 2:30 av kampen.

Fries gjorde flere viktige redninger i sluttfasen!

Ivan Cupic sørget for at hjemmelaget ledet 34-33 med bare minuttet igjen. Elverum fikk kjempet seg et straffekast ved at hjemmelaget var for tøffe med Thomas Solstad. Dessverre for Elverum klarte de ikke å sette straffekastet i mål, men Thorsten Fries sørget for at Elverum hadde muligheten for uavgjort. Simen Holand Pettersen sørget for at det ble uavgjort da han smalt inn utligningen med bare 3 sekunder igjen å spille. En fantastisk håndballkamp som hadde alt.

Kampfakta:

Mål Elverum: Dominik Mathé (5), Thomas Soltad (5, Josef Pujol (5), Luc Abalo (4), William Nilsen-Nygaard (4), Simen Holand Pettersen (4), Tobias Grøndahl (3), Christopher Hedberg (1), Simen Schønningsen (1), Niclas Fingren (1), Endre Langaas (1).

Toppscorer Vardar: Ante Gadža (8)

Neste kamp er allerede på onsdag, også denne gangen er det mot Vardar.