Elverum slo Halden i målfest i Terningen! – Norsk Topphåndball

Elverum slo Halden i målfest i Terningen!

Det var en målrik aften i Terningen Arena da Halden kom på besøk. Det så ut som ingen av lagene var særlig interessert i å spille forsvar, for det var litt av et tempo i starten av kampen.

Elverum gikk raskt opp i en ledelse på 7-3 da Endre Langaas satte inn en scoring etter en fin pasning fra Eric Johansson. Elverum hadde god kontroll på bortelaget i starten av kampen.

Selv om det virket som at Elverum skulle seile i fra da de ledet 12-6 etter 14 minutter så ga ikke bortelaget seg å kjempe. Jørgen Jansrud som har spilt i Elverum tidligere gjorde en veldig god kamp for Haldenserne. Jansrud sørget for at bortelaget ikke ble parkert da han satte inn Haldens sjuende scoring i 1.omgang. Totalt hadde Eidskogingen hele fem mål kampen.

Elverum gikk fra å lede mellom fire og seks mål resten av omgangen. Med litt mer tur inn mot pause kunne de ha ledet med seks mål, men det var Halden som var skarpest de siste minuttene av omgangen. Morten Linder satte omgangens siste mål da han var sikkerheten selv fra straffemerket. Stillingen var 18-14 til de svarte og hvite til pause.

Den andre omgangen er veldig lik den første. Høyt tempo, mye mål og rett og slett en morsom håndballkamp. Elverum hadde fortsatt en ledelse på seks mål da ti minutter av omgangen var spilt. Tobias Grøndahl briljerte fra både i åpent spill og fra straffemerket. Den tidligere Haslumspilleren noterte seg totalt for 9 mål på 9 skudd, meget sterkt av 20åringen.

Etter 15 minutter av omgangen ledet Elverum 30-25. På det meste hadde hjemmelaget ledet med sju mål, men Halden hadde tatt inn noen få mål, noe som gjorde at de fikk blod på tann. Særlig Jensen, Jansrud og Grøtta var flink bak i banen for Halden, mens på høyrekanten puttet nevnte Linder mål på mål. Han ga seg ikke før han hadde satt 8 baller bak Fries og Imsgard.

Halden var kun to mål bak Elverum da det gjensto 10 minutter av kampen. I de siste ti minuttene yppet Halden seg veldig, men de klarte aldri å komme seg nærmere enn de to målene. Elverum ledet 34-32, 35-33 og 36-34. Halden hadde sine muligheter på å kun være ett mål bak serielederen, men hver gang de hadde det så gjorde Elverum en redning eller vant ballen. Og da puttet de ballen i nettet.

Kampen endte tilslutt 37-35, og dermed ble det to poeng til Elverum denne kvelden.