Elverum i farta – slo Drammen i Elverum Cup! – Norsk Topphåndball

Elverum i farta – slo Drammen i Elverum Cup!

Søndag kveld var det duket for siste kamp i Elverum Cup, og det var Elverum mot Drammen som sto på menyen i Terningen Arena. For etter at begge lag fikk gikk på tap mot sine motstandere lørdag, skulle nye nye kluter til på dag to.

Det var Elverum som gikk hardest ut i kveldens oppgjør og gjorde det tidlig klart at de hadde skrudd opp tempoet og utnyttet samtlige feil dra Drammen i innledningen. Etter 10 minutter sto det 6-2 på tavla, og det skulle bli værre før Drammen igjen kunne ta seg inn i igjen i kampen.

For kontringene kom tidvis som jordbær på et strå fra Elverum, Christopher Hedberg satte inn 8-2, før Daniel Blomgren var på plass sekunder senere med 9-2. Deretter fikk Drammen en liten opptur og reduserer med 3 på rad og etter ca 15 minutter står det 9-5 i Terningen. Da har Simon Mizera allerede vist seg fram med 5 redninger og Elverum tar timeout.

Benjamin Berg i aksjon mot Drammen

Så kommer det et par nye Elverumscoringer, der blant annet Kristian Hubert Larsen banker til med 12-6 scoringen, før Sindre heldal kontrer sin tredje for kvelden og setter inn 13-6 etter 18 minutter. Da er det Kristian Kjelling tur til å dra fram timeout-kortet.

Elverum viser god moral i forsvar i 1.omgang, og Hubert Larsen er etter flere baller før han får en god blokk, det hjelper Mizera bakerst som varter opp med redning på påfølgende skudd, før Uros Borzas dundrer inn 15-6 til Elverum etter 22 minutter. Sørheim og Drammen reduserer, men bare sekunder senere er Christopher Hedberg på løp over banen og setter inn en vakker scoring. 16-7. Da tar det ikke lang tid før Kjelling igjen tar timeout for å instruere sine gutter, i det klokka viser 23.22.

Uros Borzas var fornøyd med oppspillet fra lagkompisene!

Drammen går rett i angrep, og Hubert Larsen pådrar seg en utvisning etter litt røff behandling av DHK-spilleren, men det er likevel Uros Borzas som skal øke Elverums ledelse til 17-7. Deretter kommer to raske reduseringer fra Drammen og det stå 17-9 på klokka med 5 minutter igjen av omgangen.

Benjamin Berg får seg en smell i hodet i en duell, men kommer raskt på beina igjen, før Uros Borzas sender en lekker langpasning til Christopher Hedberg som sender ballen i kassa til 18-10, Drammen reduserer, før Benjamin Berg trår til å dundrer inn 19-11 fra 9 meter. Drammen får to reduseringer før pause, en av dem på åpent mål, og gutta går i garderoben på stilliongen 19-13.

Hedberg og Blomgren er omgangens toppscorere med 4 mål hver, og Simon Mizera har vist seg fram med 9 redninger så langt i kampen. Drammen har en god avslutning på omgangen og henter seg opp fra 17-7 til 19-13.

Kassem Awad fikk kjørt seg både fremover og bakover på banen mot Drammen

Jevnere 2.omgang

2.omgang starter med straffe til Drammen, som setter den kontant til 19-14, før DHK er på plass med to raske kontringer og på minutter har redusert Elverums ledelse fra 6 til 3 mål, Lien snur det litt igjen med først å sette 20-16, før han rett etter kontrer inn 21-16.

Kristian Hubert Larsen har blitt en bauta i Elverumforsvaret

Det går litt fort i svingene tidvis, noe som resulterer i at Josip Vidovic får seg en smell etter drøyt 5 minutter, Elverum får straffe, men Heldal setter ballen rett på keeper. Drammen følger opp redningen og får flyt i spillet, leker inn 21-18 med Sørheim i spissen, Langaas øker igjen til 22-18, før Drammen utnytter følgene av sin egen feil, ved først å bomme på mål, for så å snappe utspillet fra Mizera og sette 22-19, før de igjen reduserer til 22-20. Elverums timålsledelse er spist opp og Drammen er nå oppe å snuser på en utligning.

Men da bestemmer Elverum seg for å ta seg sammen, Berg dundrer inn 23-20, og med 3 redninger på rad fra Mizera, leder Elverum 24-20 etter knappe 43 minutter, det resulterer i Timeout fra Drammen.

Simon Mizera viste klasse mot Drammen og vartet opp med flere redninger på Drammens 100%-sjanser!

Drammen går hardt ut og leverer en elegant flyver og reduserer til 24-21, men nå begynner temperaturen i Terningen Arena å bli høy. Rammel gir litt for mye juling i en duell med Langaas og pådrar seg utvisning, før Orri Freyr Thorkelsson setter den påfølgende straffen. Simon Mizera er igjen ute med en superredning som til slutt ender i hendene på Benjamin Berg, som deretter kolliderer med Dahl (Drammen) og ny utvisning til Drammen, som nå må spille med 2 mann mindre i et drøyt minutt. Lien følger opp og scorer 26-21 før Drammen får en spiller tilbake på banen.

Kassem Awad er solid i forsvar sammen med Hubert Larsen og har noen sterke innvolveringer bakover på banen. Det gir også gode forhold for Mizera som er der han skal på en 100% sjanse fra Gommerud. Mizera redder, og DHK er nå fullt lag.

Drammen får to raske scoringer og kontrer 2 mål på rappen, reduserer til 26-23, før Rammel igjen pådrar seg en utvisning etter å ha dratt Berg ned i en duell. Kassem Awad vil ikke være dårligere og kommer sent inn i en duell like etterpå, utvisning og straffe til Drammen, men der er Mizera igjen og redder elegant.

Josip Vidovic banker deretter inn 29-25 i det Drammen blir fullt lag, før Hubert Larsen viser hva han er god for og setter inn 28-23. Elverum leder 29-25 etter 24 minutter, etter ny scoring av Vidovic, før Drammen igjen skaffer seg straffe. Mizera har derimot ingen planer om å gjøre det enkelt for Kjellings menn, og varter opp med ny klasseredning. Det er likevel Drammen som senere reduserer til 29-26, før Orri Freyr Thorkelsson flyr inn 30-26 for Elverum.

Børge Lund tar timeout med 57:30 på klokka, men Elverum kaster bort ballen i påfølgende angrep og Drammen reduserer effektivt til 30-27, før de igjen er på ballen og setter 30-28. Benjamin Berg får så æren av å sette kveldens siste scoring der han går opp og smeller inn 31-28 via stanga, og det er det siste som skjer i Terningen Arena denne søndagskvelden.

Daniel Blomgren viste gode takter spesielt i 1.omgang mot Drammen!

Elverum vinner 31-28. Mye bra fra Elverum i kveld, men det er helt klart fortsatt noe å justere på før sesongstarten for Børge Lund og Co. Samspillet sitter bedre og bedre, og nå venter en god treningsuke før gutta drar til Danmark for å spille flere treningskamper der neste helg.

Scoringer Elverum: Hedberg (4), Blomgren (4), Berg (4), Heldal(3), Lien(3), Thorkelsson(3), Vicovic(2), Hubert Larsen(2), Borzas(2), Awad(2), Haugseng(1), Langaas(1).

Toppscorer Drammen: Ole Henrik Dahl (8)

Andreas Horst Haugseng er i ferd med å bli varm i trøya!