Elverum sine gutter i EM gjorde jobben sin og vel så det – Norsk Topphåndball

Elverum sine gutter i EM gjorde jobben sin og vel så det

Blonz og Gulliksen herjet når Håndballgutta slo Slovenia!

Begge lag er videre til semifinale foran kveldens oppgjør, etter at Ungarn tapte mot Portugal. Det vises også på lagoppstillingen, begge lag tenker tydelig på kampbelastningen og kjører betydelig rullering på lagene foran kampen. Det eneste som påvirkes av resultatet her er hvem lagene møter i semifinale. Norge møter Spania ved tap, mens de møter Kroatia dersom.de tar poeng mot Slovenia i denne kampen.

Det er Slovenia som setter kampens første mål, men Norge er raskt på og Harald Reinkind setter Norges første, før tidligere Elverumsspiller Kevin Gulliksen setter 2 mål for Norge, og opp til 3-1.

Alexander Blonz startet kampen på venstrevingen for Norge, og nevnte Gulliksen er å finne på høyrevingen og setter til tredje mål for kvelden når Norge går opp til 6-3. Deretter blir Blonz hengende litt bak i en duell og får en 2.minutters utvisning.

Begge lag ser ut til å ta det hele med ro, de er begge sikret semifinale og må balansere bruken av krefter resten av mesterskapet, det gjør at Norge i mål har satt Espen Christensen, Eivind Tangen på høyrebacken får også tid,og på midten får Tom Kåre Nikolaisen muligheten for Norge, på vingen vår egen Alexander Blonz som setter 8-4 for Norge!

Blonz og Gulliksen løper lengst mot Slovenia!

Sander Sagosen er benket fra start og Sander Øverjordet har tatt over styringa fra playmaker posisjon, får tak på ballen i forsvar og sender ballen opp til Blonz som setter sitt andre for kvelden.

Også Willian Aar får sin sjanse til å vise seg fram i rødt, hvitt og blått mot Slovenia. 10-8 til Norge i det Slovenia ber om sin første timeout, og William Aar får sitt første EM-mål når han setter 11-9, før også debutant Øverjordet setter sitt første med 12-9.

Tom Kåre Nikolaisen også nær sin første scoring, men får straffe når han blir tatt. Dermed kan Alexander Blonz sette inn sitt tredje for kvelden og Norge leder 13-10 etter 26 minutter. Litt flyt for Slovenia på tampen, og det står 14-13 til Norge i det lagene tar pause.

Tilbake fra garderoben får også Tom Kåre Nikolaisen sin EM-scoring, og nå er det debutantene som herjer mot Slovenia, Øverjordet, Aar og Nikolaisen setter ball etter ball og samtidig er Kevin Gulliksen sikker som banken når han setter sitt 6. av 6. Norge leder 22-19 etter 40 minutter i det Slovenia pådrar seg en utvisning, da blir det mer rom for Gulliksen som setter sitt sjuende for kvelden.

Norge stiller med mange debutanter og godt hvilte spillere i denne kampen, men det synes at Norge er et bedre lag uansett. Det hjelper selvfølgelig ikke Slovenia at de bommer på 5 av 6 straffer mot Christensen i mål, med 10 minutter igjen av kampen leder Norge 29-23 det er godt levert av et debutpreget Norge!

Blonz og Gulliksen løper raskest mot Slovenia!

Slovenia finner en god flyt nå og tar innpå til 29-27, før Tangen legger på til 30-27. Og med en norsk utvisning kan Slovenia redusere til 30-29, og det er jevnt igjen med 4 minutter igjen av oppgjøret.

Alexandwr Blonz med en viktig inngripen og avverger en god pasning mellom slovenerne, og Norge kan dermed gå opp til 32-29 etter at Slovenia pådrar seg en utvisning med 2 minutter igjen, og hvem andre enn Blonz selv skulle sette den! Hans fjerde på fire for kvelden, lekkert!

Kampen i Malmø ender 33-30 etter at Tom Kåre Nikolaisen setter sitt fjerde for kvelden også han! Det betyr at Norge møter Kroatia i EM-semifinale på fredag!

Alexander Blonz og Norge ubeseiret i årets EM, nå venter Kroatia i Semifinalen!