Elverum sikret sin tredje strake NM-tittel – Norsk Topphåndball

Elverum sikret sin tredje strake NM-tittel

Elverum kunne juble for sitt tredje strake NM-gull etter seier 37-29 over Nærbø.

Både i 2018 og 2019 ble Elverum norgesmestre i Oslo Spektrum foran fulle tribuner. I dag kunne de heve pokalen for tredje gang på rad, denne gangen foran 200 tilskuere i Boligmappa Arena på Hamar.

På motsatt banehalvdel stod Nærbø, finaledebutanten som på mesterlig vis har tatt seg til sin første cupfinale for seniorer etter en sterk seier mot ØIF Arendal i semifinalen. Nærbø hadde vunnet to av de tre siste oppgjørene mot Elverum, begge gangene i REMA 1000-ligaen. Dermed var det klart for en skikkelig duell i årets cupfinale!

Kampens første omgang ble en demonstrasjon i “lynhåndball” fra begge lag. 3-3 etter tre spilte minutter ble til 6-6, og så tok Elverum føringen. De regjerende norgesmesterne viste gode takter i forsvar og fikk flere viktige scoringer på kontringer og i ankomstspillet. Alexander Blonz løp inn fire scoringer i den første omgangen.

Nærbø spilte også godt, og holdt følge i store deler av omgangen. Tekniske feil og skuddbom fra Elverum ble straffet umiddelbart fra en løpsvillig gjeng fra Jæren. Med ti minutter igjen smalt det lynraskt begge veier og 11-7 ble 13-9 i løpet av ett minutt! Elverums firemålsledelse bestod ut omgangen, da sto det 19-15.

Elverum fortsatte å øke ledelsen i 2. omgang. 19-15 ble til 21-15, og midtveis hadde ledelsen økt til syv mål på stillingen 30-23. Andreas Horst Haugseng bidro med flere viktige scoringer for å holde Nærbø i kampen, og de blåkledde fortsatte å vise kvaliteter både forover og bakover på banen, men til liten nytte: Elverum leverte varene og kunne til slutt juble for nok en NM-tittel.

Foto/illustrasjon: Elverum

NM-finalen for kvinner er utsatt. Dato og spillested kommer så snart dette er klart.

FAKTA

NM-finale menn senior
Elverum – Nærbø 37-29 (19-15)
Boligpartner Arena
200 tilskuere

Toppscorere Elverum: Thomas Solstad, Simen Nicolay Schønningsen, Dominik Mathe og Alexander Christoffersen Blonz med 6 mål.

Toppscorer Nærbø: Andreas Horst Haugseng og Tord Aksnes Lode med 7 mål.

Utvisninger: Elverum 4×2 min., Nærbø 3×2 min.