Elverum nære vanvittig comeback mot Aalborg! – Norsk Topphåndball

Elverum nære vanvittig comeback mot Aalborg!

Det var et heltent dansk lag som møtte Elverum i sin storstue på søndagen. Danske gikk raskt opp til en 4-1 ledelse etter at Elverum hadde gjort enkle tekniske feil i angrep, og Aalborg og Strandgaard løp over de helhvite fra Hedmark. Etter 10 minutter hadde Apelgrens gutter kommet litt mer med i kampen på stillingen 5-4 etter at Sandell hadde satt en fin scoring etter et gjennombrudd mot sin kommende klubb.

Etter dette igjen var det egentlig kun et lag på banen resten av omgangen. Vertene ledet 8-4 etter 13 minutter og da måtte Elverum og Michael Apelgren ta en timeout for å prate med guttene sine. Timeouten hjalp ikke all verden. Etter 22 minutter var Aalborg oppe i en ledelse på 6 mål etter at den islandske landslagsspilleren Smarasson hadde fintet hele Elverum. Islendingen var hjernen bak alt Av angrepsspillet til det kontringssterke danske laget, som lagde de aller fleste målene sine i ankomst og kontra etter at Elverum ikke klarte å komme raskt nok hjem.

Til pause var stillingen 18-11 etter at danskene satte fire av omgangens seks siste mål. Mange trodde kampen var over på dette tidspunktet etter at Elverum fikk en god lærdom i hvordan man straffer motstanderen for feil. Omgangen var preget av tekniske feil og skuddbom mot en meget god Kristian Sæveraas i buret til Aalborg. En annen norsk spiller som gjorde en sterk 1.omgang var den tidligere Haslumspilleren, Sebastian Barthold.

Det var et helt annet Elverum som kom ut i den 2.omgangen. Laget kom ut mye mer samlet i den omgangen. I bresjen gikk kaptein Sigvaldi Gudjonsson med sterkt forsvarsspill da han lå ute i 5-1. Danskene så ut som Elverum i den første omgangen, og de gjorde tekniske feil etter at Elverum stresset de mye mer i forsvar. Elverum hadde etter 5 minutter spist innpå to mål. Like etter fikk Rasmus Boysen satt ballen i det åpne målet, og Elverum lå under 19-15 etter 6 minutter av den 2.omgangen.

Sebastian Barthold fikk en utvisning da han var på etterskudd mot Lukas Sandell da svensken fintet seg igjennom, og da hadde Elverum muligheten til å komme enda nærmere enn de fire målene de lå bak. I årets siste kamp i Champions League så sørget nettopp Blonz for at Elverum bare var tre mål bak da han utnyttet overtallet på best mulig måte. Danske var såpass presset at de måtte ta en timeout for å samle troppene.

Etter dette var det to jevne lag som kjempet iherdig om å få med seg poengene i årets siste gruppespillkamp. Lagene byttet på å score mål, men etter 15 minutter fikk danskene igjen et litt større overtak på Elverum. Buster Juul som hadde kommet på banen til fordel for Barthold satte to kjappe scoringer etter at Elverum hadde blitt utspilt i forsvar. Da ledet rødkledde fra Danmark 24-19 i Gigantium.

Spesielt Lukas Sandell var veldig god for gjestene fra Elverum i denne kampen. Sammen med Magnus Fredriksen terroriserte de Henrik Møllgaard og de andre danske forsvarsspillerne utover i omgangen. Duoen kjørte en tsjekkerbevegelse der Fredriksen fikk æren av å sette ballen i mål, før Fredriksen igjen var sistemann på ballen da han reduserte til 26-23 med ti minutter igjen av kampen.

De ca 150 tilreisende tilskuerne fra Elverum fikk se at heltene deres var millimeter fra å kun være to mål bak da ballen smalt i stolpen, men Buster Juul satte viste hvorfor danskene skaffet seg fjerdeplassen i gruppe A, da han hadde marginene på sin side da han satte straffekastet via stolpen og i mål. Heldigvis satte Elverum de to neste målene, det siste var etter at Sigvaldi snappet en ball i 7 mot 6 spillet til Aalborg, og satte ballen enkelt i det åpne målet.

Med fire minutter igjen av kampen ledet fortsatt den danske mesteren med 2 mål mot ett Elverum som kjempet som løver for å komme nærmere og nærmere. Målvakt Emil Imsgard hadde mange gode redninger, men det toppet seg med en meget viktig strafferedning, og da hadde Elverum muligheten til å komme målet bak vertene i deres egen lekegrind. Men Elverum hadde ikke helt marginene med seg, og Magnus Fredriksen måtte sette seg i to minutter etter at han ble utvist med få minutter igjen å spille.

Selv med en mann mindre var Elverum bare målet bak da Blonz reduserte til 28-27 etter meget godt taktisk spill av Elverum. Rutinerte Henrik Møllgaard skaffet litt ro i rekkene da han sørget for 29-27 til danskene. Med kun 30 sekunder igjen å spille fikk Sandell satt en scoring, og danskene fikk en mann utvist. Uheldigvis for ett tappert Elverum så satte Mark Strandgaard kampens siste scoring og danskene vant 30-28 etter at Elverum leverte en fantastisk 2.omgang.

Med det var Champions League-eventyret over for denne sesongen, og nå venter 3 seriekamper før sluttspillet står for tur. Mye god håndball i vente og vi skal ta med oss den fantastiske 2.omgangen i de kampene som venter.

Takk til alle som har fulgt oss i årets Champions League. En fantastisk reise. HEIA ELVERUM!