Elverum med ny 2 poenger mot Fjellhammer – Norsk Topphåndball

Elverum med ny 2 poenger mot Fjellhammer

Elverum fikk en veldig god start i Lørenskoghallen på søndag. Allerede etter 6 minutter så ledet Elverum 5-2 over hjemmelaget. Det var tydelig at Elverum ikke hadde lyst til å gå til en blemme da de skjøt ut av startblokkene. Kasper Lien sørget for at de svarte og hvite ledet 8-4 etter at han satte inn en retur av et skudd fra Eric Johansson.

Selv om Elverum fikk en god start på kampen, så kjempet Fjellhammer seg godt inn i kampen igjen. Thomas Solstad måtte ut med skade etter 15 minutter av kampen, da ledet bortelaget over 9-7. Hamargutten Sondre Gjerdalen sørget for at Fjellhammer utlignet til 10-10 etter 21 minutter av kampen. Da hadde Elverum gjort noen dårlige vurderinger i angrep, og Fjellhammer hadde kriget seg inn igjen i kampen.

Orri Thorkelsson lagde 13-11 til Elverum med fem minutter igjen av 1.omgang. Men det avr ikke lenge Elverum skulle lede med to mål. Stortalentet Benjamin Berg reduserte for vertene etter en god avslutning som Emil Imsgard ikke klarte å avverge. Josip Vidovic og Simen Holand Pettersen scoret Elverums to siste før pause, men Herman Gjekstad sørget for at Elverum ledet 16-14 da han satte inn omgangens siste mål fra straffemerket.

Elverum startet den 2.omgangen fint, og ledet 20-16 etter 5 minutter av omgangen. Da hadde Endre Langaas akkurat ordnet ett mål og en utvisning til Fjellhammer. Sindre Heldal endte en fem minutters måltørke for gjestene da han satte inn 21-17 etter 10 minutter ut i 2.omgang. Elverum to grepet om kampen etter dette, og gikk i fra med enda større margin de neste minuttene.

Fra å lede med fire til å øke til hele sju mål i løpet av 5-6 minutter gjorde så at Elverum på mange måter hadde avgjort kampen med 15 minutter igjen å spille. Da klokken hadde passert 19 minutter av den 2.omgangen så dunket Simen Holand Pettersen inn 27-18 ledelse til bortelaget fra Elverum. Selv om Elverum kun klarte å score tre ganger på de siste 10 minuttene så vant de komfortabelt 30-24 over et godt Fjellhammer.

Elverums toppscorer ble Stig Tore Moen Nilsen med fem mål. Og nå kan Elverum ta en velfortjent landslagspause med ni seire på ni kamper i årets sesong. Elverum leder serien med fire poeng på Runar som ligger nummer to på tabellen. Takk til alle