Elverum med kruttsterk hjemmeseier – Norsk Topphåndball
Emil Imsgard gjorde noen matchavgjørende redninger i sluttminuttene som hjalp Elverum til seier i årets siste kamp i Champions league. Foto: Elverum

Elverum med kruttsterk hjemmeseier

Elverum kjempet som løver hjemme mot Brest, og da sluttsignalet kunne de hvitkledde slippe jubelen løs etter å ha vunnet 33-31.

Etter seks strake tap i Champions league var det et hjemmelag som ønsket å vinne i årets siste kamp i Champions league. Et nervepirrende oppgjør endte med at begge poengene ble igjen i Norge og Elverum.

Kampen startet like jevnt og med like høy intensitet som vi kan forvente av et Champions league-oppgjør. Høyt tempo, personlige feil begge veier og utvisninger preget åpningen av kampen, og Elverum viste tidlig at de skulle gi laget fra Hviterussland kamp til døren denne torsdagen.

Både Dominik Mathe og Alexander Blonz åpnet friskt for hjemmelaget, med tre mål i løpet av det første kvarteret. Brest ledet mesteparten av omgangen med ett eller to mål, en omgang preget av at de danske dommerne var svært ivrige med å dele ut utvisninger. Thomas Solstad, som for to dager siden ble tatt ut i den norske VM-troppen for første gang, utlignet for Elverum da det gjenstod tre minutter av omgangen. Pauseresultatet var 17-16 i favør bortelaget.

Børge Lund sa i pausen at det var en rotete affære, og mente at laget som først fikk styr på det defensive ville stikke av med seieren. Han ønsket at gutta sine tettet igjen bakover og forhindret Brest å få så mange innspill til strek som de gjorde i førsteomgang.

Luc Abalo leverte en sterk kamp for hjemmelaget

Elverum kom best ut av startblokkene etter pause, og tok tilbake ledelsen på hjemmebane da Dominik Mathe sendte de hvitkledde i føringen 20-19. Brest fortsatte å søke linjespiller Vladimir Vranjes, noe de gjorde med stor suksess. Christopher Hedberg skaffet Elverum straffe og en utvisning til Brest, og da Tobias Grøndahl satte straffen ledet Elverum 23-20, noe som var deres største ledelse i kampen.

Hviterusserne kjempet seg tilbake og ga hjemmelaget kamp helt til døren, men Elverum viste muskler og nektet å gi bort ledelsen. Elverum-keeper Emil Imsgard sørget for å dra frem flere avgjørende redninger mot slutten.

Etter noen intense sluttminutter kunne hjemmelaget slippe jubelen løs, og ta juleferie fra Champions league med god samvittighet etter å ha vunnet 33-31.

Etter kampen var Børge Lund en meget fornøyd mann. Han gledet seg over at Elverum holdt roen i de avgjørende situasjonene og klarte å dra i land seieren. – Dette unner jeg gutta noe helt vanvittig, fordi vi endelig får belønning etter å ha snakket om utvikling og utvikling i lang tid, sa Lund etter kampen.

KAMPFAKTA

Elverum Håndball – HC Meshkov Brest X-X (16-17)
Terningen Arena

Utvisninger
Elverum 5×2 minutter, HC Meshkov Brest 6×2 minutter

Toppscorer Elverum Håndball
Dominik Mathe, Alexander Blonz og Luc Abalo med fem mål.

Toppscorer HC Meshkov Brest
Vladimir Vranjes med syv mål.

Fullstendig kamprapport finner du her

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.