Elverum med 10-målsseier mot Bergen – Norsk Topphåndball

Elverum med 10-målsseier mot Bergen

Kampen mellom gjestene fra Bergen og Elverum startet på mange måter sånn som forventet. To lag som var jevne i starten av kampen der ingen av lagene klarte å ta kampen ut i sitt spor. Elverum utlignet til 4-4 etter at Dominik Mathe ble fint spilt opp av Josip Vidovic etter 8 minutter av kampen. Selv om Elverum var storfavoritter så var det helt tydelig at Fredrik Ruud hadde gjort hjemmeleksen sin på benken til Bergen.

Etter 14 minutter av kampen sørget Bergens robuste linjespiller, Markus Soltvedt for at gjestene lå foran med 8-7 i Terningen arena. Og det skulle gå 6 minutter før Kasper Lien sørget for at Elverum ledet 9-8 etter at Vidovic leverte nok en målgivende pasning til en av sine lagkamerater. Inn mot pause så viste Elverum seg frem for alvor. Med et veldig offensivt 3-3 forsvar så økte de ledelsen sakt men sikkert inn mot pause.

Fredrik Ruud så laget sitt ligge under 14-9 da de gjensto fem minutter av omgang, og da tok trønderen en timeout. De siste minuttene inn mot pause endte 2-1 til bortelaget, og dermed gikk de hvite fra Elverum til pause med en ledelse på 15-11 over vestlendingene

Fyllingen valgte å spille 7 mot 6 fra start i den andre omgangen, noe som resulterte at målene rant inn begge veier. Elverum fikk et par scoringer i det åpne målet, men Bergen klarte å spille tålmodig og godt i sitt angrepsspill. Etter 7 minutter av omgangen ledet Elverum 21-15 over gjestene. Spesielt Ebbe Stankiewicz viste at han var sikker å labben etter tre strake mål på Emil Imsgard.

Etter 12 minutter av den andre omgangen ledet Elverum 25-16 etter at de hadde begynt å løse 7 mot 6 spillet til Bergen. Fremover hadde Eric Johansson virkelig vist frem skuddarmen sin da han satte Elverums scoring nummer 25 for kvelden. Dominik Mathe banket inn 27-17 i det klokka passerte 15 minutter av omgangen.

Kampen fortsatte i et spor der begge lag scoret relativt mye og annen hver gang. Til slutt endte det 36-25 i en kamp der Endre Langaas ble kåret til Elverums beste spiller med sine fem mål. Trønderen var god for Elverum denne kvelden. Nå venter det en spennende kvartfinale i NM mot Runar Sandefjord. Takk til alle som fulgte oss! HEIA ELVERUM!!