Elverum leverte varene mot Nærbø! – Norsk Topphåndball

Elverum leverte varene mot Nærbø!

Elverum stiller uten Eric Johansson og Simen Holand Pettersen som begge er syke inn mot kampen, i tilegg er Thomas Solstad ute med skade.

Det lugger litt for Elverum innledningsvis og det er Nærbø som starter med å kontre et par mål på Elverum og legger seg i føringen i Nye Loen. Elverum får ikke det ikke helt til å klaffe, men etterhvert bidrar Hedberg og Hubert Larsen til at Elverum tar innpå Jærbuenes ledelse, mens Thorsten Fries varter opp med noen vakre redninger. Først etter 11 minutter kan Elveurm gå opp i ledelsen når de setter 5-6. Deretter jager lagene hverandre, i en kamp som innledningsvis er preget avmange tominuttere spesielt til Elverum og en del rot.

Nærbø er innpå Elverum igjen på 9-9, men etter 20 minutter er det Elverum som har tatt føringen i kampen, og godt hjulpet av en Kristian Hubert Larsen i storform, og en Dominik Mathé som har ladet slegga for kvelden kan Elverum legge på til 12-17 i det knappe 25 minutter er spilt i Nye Loen.

Børge Lund er flink til å rullere på laget med fravær på backen, og Vidovic er blant de som avløser Fingren venstrebacken, det skaper rom for Orri Freyr Thorkelsson som vet hvor målet står. Elverum tar timeout etter 28:27 og leder på dette tidspunktet med 6 på Jæren, 13-19. Til pause står det 14-20 til Elverum.

Elverum starter med ballen i 2.omgang, men klarer ikke omsette sjansen til mål og dermed er det Nærbø som kan sette omgangens første, men der har Thorsten Fries satt opp muren, og dermed er det Endre Langaas som kan sende Elverum opp i 14-21, før Orri Freyr Thorkelsson kan sette inn 14-22, en betydelig bedre start på denne omgangen for Elverum. Så er Fingren litt høyt med armene og får en 2.minutters utvisning, men selv med en mann mindre i forsvar viser Fries at han er i form i kveld, stenger tre forsøk fra Nærbø før Jærbuene får straffe og og Lien pådrar Elverum en ny tominutter, Nærbø reduserer til 15-22, før Grøndahl øker til 15-23, og Vidovic til 15-24 i undertall. Fries har muret igjen målet.

Elverum går opp til 15-25 og leder med 10 mål i det 8 minutter er spilt av 2.omgang, dermed tar Nærbø timout. Nærbø klarer ikke å overliste Elverumforsvaret og Fries så langt, og har kun scoret på en straffe de første 8 minuttene av omgangen. Det hjelper med timeout, og det blir mål rett i kassa fra Nærbø før Lien igjen får en utvisning av dommerparet.

Elverum leder 19-30 i det lagene spiller seg inn i det 18 spilleminutt, før Nærbø reduserer til 20-30. Jærbuene har ikke gitt opp til tross for at Elverum ser solide ut i denne omgangen. Orri Freyr Thorkellson setter deretter sitt 7.mål på 7 skudd og legger på til 20-31, Nærbø reduserer, men Moen Nilsen banker inn 21-32 etter 22 minutter. Nærbø setter inn sluttspurten med 5 minutter igjen og setter inn 25-33, men det er for sent for Jærbuene å ta igjen Elverum nå. Elverum vinner til slutt 26-35 mot Nærbø og gjør en solid kamp nok engang.

Elverum står dermed med full pott på sine 11 kamper og leder ligaen med sine 22 poeng!

Banens beste blit Thorsten Fries, mens Tord Haugseng blir Nærbøs beste spiller for kvelden.

For Elverum er det bare å ta med seg flyten inn mo neste kamp som er Montpellier borte i EHF Champions League onsdag kveld!

Kampfakta:

Mål Elverum: Thorkelsson (7), Nilsen(5), Larsen(5), Fingren(4), Mathé(4), Grøndahl(4), Hedberg(3), Vidovic(2), Langaas(1).

Toppscorer Nærbø: Aksnes Lode (7)