Elverum knuste Haslum på bortebane – Norsk Topphåndball

Elverum knuste Haslum på bortebane

Det var stor spenning knyttet til oppgjøret mellom de to tidligere erkerivalen som møttes onsdag kveld i Nadderud Arena. Spesielt ettersom at Haslum banket Elverum i forrige sesong. Lagene kjente veldig på hverandre de første ti minuttene av kampen. Elverum tok tidlig kommandoen og ledet 3-1 etter at Orri Thorkelsson hadde satt to av målene for de svarte og hvite.

Nevnte Orri kontret også inn 5-3 for Elverum etter en han kom alene med Thomas Langerud i målet til Haslum. I returløpet etter scoringen fikk han seg en skikkelig smell av Benjamin Hallgren som ble belønnet med både rødt og blått kort, og dermed mistet Haslum en viktig brikke denne kvelden. Orri var virkelig i fokus det første kvarteret av kampen. Nok en kontring, og denne gangen var Målvakt Langerud ute og taklet islendingen, og utrolig nok fikk den lovende målvakten fortsette kampen når reglene om målvakt som takler utespiller i kontra skal være rødt kort. Elverum ledet på dette tidspunktet 6-4 over hjemmelaget.

Unggutten Even Haugli gjorde en meget fin kamp for Haslum, og unggutten sørget for at Haslum utlignet til 6-6 etter ca 18 minutter av kampen. Etter dette handlet det meste om Elverum. Med tre kjappe scoringer så ledet Elverum plutselig 10-7 i Nadderud Arena. Dominik Mathe hadde en god kamp og det var ungareren som sørget for at Elverum ledet 13-8 etter 26 minutter. Bortelaget lagde også de tre siste målene i omgangen og stillingen til pause var 16-8 til serielederen fra Elverum.

Den 2.omgangen ble rene transportetappen for begge lag. Her handlet det meste om å holde seg unna skader, rullere mest mulig på laget og få en god følelse inn mot de to siste seriekampene før jul. Sindre Heldal fikk spille de 30 siste minuttene for Elverum, og det var nettopp han som sørget for at Børge Lunds gutter ledet 19-9 etter fire minutter av omgangen.

Linjespiller Endre Langaas satte inn 23-10 da han rullet ballen over hodet på målvakt Langerud etter 9:30 spilt. Da var kampen på mange måter avgjort. Men Elverum ga seg ikke. 14 minutter ut i omgangen var differansen mellom topp og bunn hele 15 mål, og da skrudde Elverum litt av etter dette, samt at Haslum spilte litt bedre enn tidligere i omgangen.

De siste ti minuttene satte Kristian Hubert Larsen inn fire mål for serielederen. Og det var med på at Elverum til slutt kunne se tilbake på en 38-22 seier i Nadderud Arena denne onsdagskvelden. Toppscorer for Elverum denne kvelden ble Simen Holand Pettersen med seks mål, og banens beste ble målvakt Thorsten Fries.

Nå venter Sandefjord hjemme i neste kamp! Vi går for to nye poeng. HEIA ELVERUM!!