Elverum knuste Bækkelaget, klare for Sluttspill-semifinale – Norsk Topphåndball

Elverum knuste Bækkelaget, klare for Sluttspill-semifinale

Elverum fikk en ganske god start på kampen da Sindre Heldal kom inn fra innbytterbenken og satte sin andre straffe etter bare seks minutter. Elverum ledet 3-1, men i Nordstrand Arena ville BSK vise at de kunne spille ball med gjestene fra Innlandet. Lagene fulgte hverandre frem til det tiende minuttet, og da var stillingen 4-4 i den avgjørende kvartfinalekampen.

Etter dette var det Elverum som overtok kommandoen i kampen. Elverum scorte gang etter gang, uten at de gulkledde vertene klarte å overliste en meget god Emil Imsgard som voktet buret for bortelaget. Fra at stillingen var 4-4 så gikk Elverum opp i en 11-4 ledelse etter at Josip Vidovic hadde satt inn en scoring etter et godt gjennombrudd mot et offensivt forsvar.

Elverum ledet også 13-15, og var på det meste oppe i en ledelse på 10 mål i den første omgangen. Omgangens beste spiller for Elverum var Emil Imsgard, tett etterfulgt av en målkåt Islending på venstre kant. Orri Thorkelsson satte hele seks baller bak målvaktene til BSK i den første omgangen. Elverum gikk til pause med ledelse på 18-9 etter en meget god første omgang.

I den andre omgangen fortsatte Emil Imsgard sitt gode spill, og Elverum fortsatte å øke ledelsen de første ti minuttene. Selv om BSK prøvde litt forskjellige forsvarsspill og ulike systemer fremover så klarte Elverum å løse det på en veldig god måte. Etter 10 minutter av omgangen så ledet Elverum 24-11 i Nordstrand Arena, og da var nok kampen på mange måter avgjort.

Etter dette byttet Elverum ut Imsgard for å gi Fries verdifulle minutter til senere i sluttspillet. Dansken har vært en stund ute med skade, og det er vitkig at også han er helt på topp når det skal spilles om både cupgull og sluttspillgull. Elverum ledet med 14 mål etter at Simen Holand Pettersen dunket inn 27-13 etter 17 minutter av omgangen. Elverum fortsatte å øke ledelsen, og Elverum ledet 32-16 etter 20 minutter ut i 2.omgang.

Kampen endte 38-21 til Elverum etter en veldig god prestasjon av laget til Børge Lund. Nå venter semifinale i sluttspillet, og der kan Elverum velge mellom Nærbø og Arendal. Drammen som også er videre, er det siste laget i semifinalene. Orri Thorkelsson ble kåret til banens beste og han ble også toppscorer med sine 7 mål, det samme hadde Sindre Heldal. Mads Bjørnstad ble kåret til BSK sin beste spiller.