Elverum klar for nok en NM finale – Norsk Topphåndball

Elverum klar for nok en NM finale

Elverum – Drammen, semifinale NM 30-28 (16-16)

Hjemmelaget startet slik hjemmepublikumet «forventet», med å ta ledelsen. Men de som trodde at Drammen HK hadde planer om å «legge seg bakpå og ta det som kommer» tok fullstendig feil. Drammen spilte seg etter hvert til 2-2, og deretter holdt de seg ett og to mål foran til Elverum utlignet på 12-12 og 23 minutter av første omgang. Derifra og ut omgangen vekslet lagene på å ligge foran, før de gikk til pause på 16-16.

Da Emil Imsgard kom inn i Elverum sitt mål etter pause og fikk fire redninger på kort tid samtidig som resten av laget traff framover ledet hjemmelaget 21-18 og Drammen tok time-out etter knappe ni minutter. Drammen brukte ikke mange minuttene på å komme opp i ryggen på Elverum igjen, og etter knappe 13 minutter var de igjen likt da gjestene utlignet til 22-22.

Lett dramatikk ute på banen, eller opphetet stemning om du vil. Kamp om ballen ble resultatet, Elverum beholdt ballen og gikk opp til 27-24 med drøye syv minutter igjen å spille. Men det var fremdeles så til de grader kamp, og tre minutter før full tid var avstanden igjen bare to mål. Da Elverum gikk opp til 30-27 gikk Drammen over til «mann mot mann» forsvar og påfølgende time-out med knappe minuttet igjen å spille. Drammen fikk inn en scoring på tampen, men Elverum var sterkest og kampen stoppet på 30-28 til hjemmelaget. Og er klare til å møte Nærbø i NM finalen senere i år