Elverum klar for Champions League-sluttspill – Norsk Topphåndball

Elverum klar for Champions League-sluttspill

Takket være Aalborgs seier over HC PPD Zagreb, var ikke et 39-30 tap mot HC Vardar så farlig.

For aller første gang har et norsk herrelag spilt seg til sluttspillet i verdens beste klubbturnering. Det er en virkelig stor prestasjon av Elverum.

Om Elverum har en av Norges beste supportergrupper, har kanskje HC Vardar en av Europas beste fanskarer. Det gjorde det derfor ikke lett å møte det Nord-Makedonske laget på hjemmebane.

Elverum havnet tidlig bakpå og allerede etter fem minutter lå de under med fire mål. Likevel kjempet de godt og lot aldri ledelsen bli større. Med gode redninger fra Imsgaard og fine skudd av blant annet Elverums toppscorer Eric Johansson, lå de kun ett mål bak til pause. Stillingen var da 17-16.

Elverum kom best i gang i andre omgang og var plutselig tre mål foran hjemmelaget. Denne ledelsen holdt en liten stund, men halvveis i omgangen var stillingen igjen uavgjort. Hjemmepublikummet pep til tider så høyt at det var lite tvil hva de syntes om situasjonen.

Det ble forsøkt med overtallsspill hvor de tok ut målvakt i et par angrep etter dette, men med småfeil fremover var det lite hjelp å hente i den andre enden av banen hvor målet stod tomt. Vardar fikk derfor fort en liten ledelse og gleden var tilbake også på tribunen.

HC Vardar er et bra lag, med flere seire i EHF Champions League. Det ble til slutt for tøft også for Elverum, som tapte med 9 mål.

Men gutta fra Innlandet er altså klare for sluttspillet i Champions League for første gang, og som nummer seks i gruppe A skal de møte tredjeplassen i gruppe B som blir enten PSG eller Barcelona. Begge disse lagene skal spille i torsdag, så da vet vi hvem motstanderen blir.

Første sluttspillkamp er satt opp til å spilles 30. mars, mer informasjon kommer når dette er klart.