Foto: Elverum

Elverum jakter to nye poeng i Champions League

Tekst: Magnus Stenseth/Elverum
30. november 2021

Onsdagens motstander er ute i hardt vær om dagen. Fjorårets kvartfinale lag i Champions League har hatt en trøblete start på sesongen med 1 poeng på de første 8 kampene.

En utrolig spennende kamp i vente. Hjemme mot Meshkov Brest er en tøff oppgave, men det er fullt mulig å ta poeng mot den hviterussiske storheten. I forrige oppgjør mellom lagene vant Elverum 30-27, i en meget sterk bortekamp fra Børge Lunds lag. Tobias Grøndahl ble den store spilleren med sine ni mål! Sindre Heldal og Eric Johansson var nærmest med fem mål hver. For Brest var det Vladimir Vranjes som putta sju mål som ble mestscorende. Nærmest han var høyrebacken Stanislav Kasparek.

Før lagene møtes i Terningen Arena på onsdag klokken 1845. Før oppgjøret har Elverum 8 poeng, mens gjestene kun står med ett poeng, som de tok mot Zagreb på hjemmebane. Derfor er gjestene helt nødt til å vinne i Terningen i denne kampen. Om det er Elverum som tar seieren så tar de et langt steg mot avansement i gruppe A. Per nå er hjemmelaget på 5.plass, med fire poeng ned til Zagreb som er utenfor sluttspillplass. Også er det fem poeng opp til gruppeleder Montpellier.

For Elverum mangler fortsatt Thomas Solstad, men Kristian Hubert Larsen har vist at han for alvor begynner å ta nivået på den internasjonale scenen. I tillegg har Stig Tore Moen Nilsen slitt litt med småskader, men det er ventet at han er klar for dyst.

Her er hva Elverums trenere sier før onsdagens kamp:

De har ett lag med ett voldsomt potensialet, men de har foreløpig ikke fått det ut i resultater. Det er likevel viktig å huske på at det er marginer som gjelder i denne bransjen, Brest har spilt jevnt i mange av kampene og det er bare ett tidsspørsmål før poengene kommer.

Vi på vår side kommer fra 2 tøffe kamper mot Montpellier. Vi føler at vi var nærmere
prestasjonsmessig i kamp 2 selv om resultatet ble det samme. Vi har likevel en stor jobb foran oss i de neste kampene for å få sluppet inn noe færre mål slik at vi har mulighet til å ta poeng. Det er en problematikk med flere sider. Dels må forsvarsspillet opp i høyere intensitet, dels må målvaktene redde noen flere baller og dels må vi unngå unødvendige feil fremover som gir motstanderen enkle kontrings muligheter. Vi jobber på trening hver dag for at hvert enkelt element skal forbedres slik at vi kan nærme oss.

Onsdagens match er viktig, det er ingen grunn til å late som noe annet. For oss tar vi et langt steg mot avansement med seier. Det er viktig å se muligheter i dette, klare å angripe muligheten. Vi har spilt oss i en god situasjon og nå handler det om å nyte øyeblikket og angripe situasjonen. Vi gleder oss veldig og håper publikummet vårt bidrar som en positiv kraft og hjelper oss mot seier.

Onsdagens kamp sendes på Viasat 4 og Viaplay. Kampstart 18:45!