Elverum fikk det tøft, ØIF reduserte til 2-1 i kamper! – Norsk Topphåndball

Elverum fikk det tøft, ØIF reduserte til 2-1 i kamper!

Det var en jevn start på kampen mellom lagene som møttes for fjerde gang på under en måned. Elverum gikk opp i en 3-2 ledelse etter 6 minutter. Det var Sindre Heldal som satte ballen sikkert i mål da Elverum spilte i overtall i denne perioden. Tobias Grøndahl økte til 4-2 etter 9 minutter da han var sikkerheten selv fra straffemerket. Selv om Elverum ledet innledningsvis var det et hjemmelag som brant en del gode sjanser.

Etter ca 13 minutter utlignet Frederik Børm til 5-5. Arendal hadde jobbet seg inn igjen i kampen etter å ha ligget under de første 13 minuttene av kampen. Eric Johansson sendte de hvitkledde i ledelsen igjen med en fantastisk avslutning fra distanse. Arendal utlignet på nytt, og i undertall så hadde de muligheten til å ta ledelsen for første gang i kampen, men det var Elverum og Heldal som ledet da klokken viste 16:30 spilt.

I 7 mot 6 så lykkes Arendal med å ta ledelsen for første gang i kampen. Børm satte inn sitt tredje mål etter 19 minutter og gjestene fra Arendal ledet 8-7 i Terningen Arena. Simen Holand Pettersen dunket inn ball etter ball, og Elverum ledet 10-9 etter 22 minutter. Sandefjordgutten viste at den skuddarmen hans kommer til å bli verdifull for han kommende klubb, Skjern.

Holand Pettersen var virkelig «on fire» i første omgang. Pettersen satte inn sitt femte mål etter 26 minutter, og da ledet Elverum 13-11. Den femte scoringen satte han med venstrehånden bak en forfjamset Kristijan Jurisic. Arendal var det skarpeste laget inn mot pause og scorte hele fire ganger uten at Elverum klarte å lage mål. Gjestene ledet 15-13 til pause.

Arendal startet den 2.omgangen best og hadde de to første målene i omgangen. Etter fire minutter hadde ikke Elverum scoret, og gjestene hadde satt seks baller på rad før Sindre Heldal reduserte for et hjemmelag som var rystet i egen hall. Elverum hadde en del tekniske feil og skuddbom, noe som gjorde at Arendal og Mario Matic kunne øke til en 20-15 ledelse etter 38 minutter. Tobias Grøndahl og Simen Holand Pettersen reduserte en gang hver og etter 41 minutter var Elverum «bare» tre mål bak.

Etter 45 minutter vartet Willam Fiala opp med et ordentlig kremmerhus. Børge Lund måtte ta timeout på stillingen 23-18 til gjestene. Det var kritisk for Elverum i denne perioden av kampen. Elverum fikk sin siste mulighet til å ta igjen Arendal da de fikk muligheten i overtall med 12 minutter igjen, men igjen bommet Elverum alene med målvakt. Jurisic sto godt i målet til Arendal, men Elverum hadde også en god del stangskudd. Sander Simonsen sørget for at Arendal ledet med 7 mål etter 49 minutter.

Etter 53 minutter av kampen ledet Arendal med seks mål, og hadde ballen. Andrè Jørgensen tok timeout, men det var Elverum som satte de to neste målene, og med fem minutter igjen var Elverum fire mål bak Arendal. Kristian Rammel økte til fem mål og da var kampen på mange måter over. Arendal spilte rett og slett Elverum ut av hallen denne kvelden, og dermed blir det en ny kamp på lørdag på Sørlandet. Kampen endte 30-25 til Arendal.

Toppscorer Elverum: Simen Holand Pettersen med 6 mål, og Frederik Børm ble toppscorer for Arendal med 7 mål.

Vi gleder oss til ny kamp på lørdag! HEIA ELVERUM!!