Elverum comeback ga seier mot Fjellhammer! – Norsk Topphåndball

Elverum comeback ga seier mot Fjellhammer!

Elverum slo tilbake etter tapet mot Arendal når de møtte Fjellhammer i det som ble en tøff og jevn kamp

Det var forventet at Elverum skulle vise seg fra en bedre side enn forrige hjemmekamp hvor de gikk på ett knepent tap mot ØIF Arendal. I dagens kamp var motstanderen Fjellhammer som skulle vise seg å gi Elverum kamp til døra om seieren. Fjellhammer hadde flere Elverum- kjenninger som en del av laget, blant annet trener Kristian Bliznac med en fortid som spiller i Elverum, og Vegard Bakke Øien som spilte mange år i Elverum. I tillegg har Fjellhammer Jacob Moen i troppen som er utlånt fra Elverum.

Kampen startet ved at Elverum tok en 1-0 ledelse kjapt og etter det fulgte lagene hverandre lenge. Etter 5 minutter ut i førsteomgang hadde Fjellhammer en knepen 2-3 ledelse. Sindre Heldal startet kampen veldig bra med 2 av de 3 første scoringene. Det lovet godt for Elverum at det var noen i angrepet som fant åpningene og plassen til å komme seg gjennom forsvaret til Fjellhammer. Bortelaget bød imidlertid på problemer for Elverum fra start. I tillegg kom det mye slurv og tekniske feil fra Elverum. Etter 10 minutt var Elverum fortsatt kun ett mål bak på stillingen 4-5. Etter dette våknet Simon Mizera bakerst i stengene og fikk to kjappe redninger. Vegard Øien ville ikke være noe dårligere mot tidligere lagkamerater og hadde ett par gode redninger innledningsvis for Fjellhammer. Elverum fortsatte å slurve offensivt og det ville seg ikke helt for de etter halvspilt førsteomgang. For Elverum sin del var det bra at Fjellhammer også bommet på sjansene sine og dermed sto det likt etter halvspilt førsteomgang. Elverum våknet mer etter dette og tok mer over kampen og offensivt kom målene, og rytmen ble satt. Ved en del kontringsmål sørget Elverum for å få tilbake overtaket resultatmessig. Ett av kontringsmålene var i det 17 minutt hvor Simon Mizera hadde en lekker pasning til Christoffer Hedberg som satte ballen enkelt i mål. Elverum hadde kommet mer inn i rytmen og spillet satt bedre offensivt. Dette sørget for at Kristian Bliznac så seg nødt til å ta time-out etter omtrent 22 minutter. Elverum tettet igjen bakover og luket vekk de tekniske feilene offensivt. Børge Lund tok time-out 4 minutter senere og etter dette gikk Elverum opp i ledelsen med 3 mål. Til pause ledet Elverum 12-10. Elverum startet kampen dårlig med slurv og mye tekniske feil, men fant rytmen utover i kampen.

Andreomgang startet som førsteomgang begynte for Elverum, og etter 5 minutter spilt i andreomgang hadde Fjellhammer tatt tilbake ledelsen ved stillinga 14-15. De fikk en del kjappe mål og førsteomgangs toppscorer Aleksander Mitrovic var en håndfull for Elverum-forsvaret i starten av førsteomgang. Dette fikk de mer kontroll på utover i andreomgang. Gjengangsmelodien var den samme som i førsteomgang for Elverum med mye slurv og tekniske feil. Etter 43 minutter spilt av kampen hadde Fjellhammer en 4-måls ledelse. Dette lot ikke Elverum vare lenge og Simon Mizera svarte med to kjappe redninger igjen og Elverum tok vare på kontringene de fikk. Da tok Kristian Bliznac time-out nummer to for Fjellhammer for å svare på at Elverum kjapt var ett mål bak igjen. Etter dette skulle målene komme tett i tett og dette tok Elverum fordel av med de hurtige spillerne sine. Tobias Grøndahl var i spissen for Elverums kontringer. Da kom målvaktbytte for Elverum som skulle forandre kampen helt, noe Elverum trengte. Inn kom Emil Kheri Imsgard for Simon Mizera som hadde hatt en bra kamp. I tillegg spilte Fjellhammer en liten periode med tre spillere mindre på grunn av at de pådro seg tre kjappe utvisninger rett etter hverandre. Da våknet Orri Freyr Thorkelsson offensivt for Elverum og Emil Kheri Imsgard skulle ha noen minutter hvor ingenting slapp forbi han. Imsgard hadde 4 redninger på rad og stengte igjen målburet helt. Dette tok Elverum fordel av og var 4 mål foran med 6 minutter igjen av kampen. Elverum snudde kampen i sin favør og mye av dette skyldtes Emil Kheri Imsgard. Orri Freyr Thorkelsson var også god de siste minuttene av kampen med 3 kjappe mål de siste 10 minuttene. Elverum vant til slutt 30-25. Elverum har enda mye å jobbe med. Det neste målet for Børge Lund og Elverum- spillerne bør bli å holde det samme nivået som de hadde det siste kvarteret i en hel kamp. Elverums toppscorer ble Tobias Grøndahl med 5 mål og Fjellhammers toppscorere ble Aleksander Mitrovic og Kasper Syversen, disse endte også opp med 5 mål hver.

Neste kamp for Elverum er borte mot Kiel i Champions- League i det som blir en tøff kamp, mens neste hjemmekamp for Elverum er mot Aalborg. Denne kampen er den 21. September, da bør det offensive sitte bedre for å få med seg ett godt resultat.