Elverum avsluttet med nytt tap. – Det ble en kveld med mye følelser – Norsk Topphåndball

Elverum avsluttet med nytt tap. – Det ble en kveld med mye følelser

Det var en følelsesladd kveld for Porto. De spilte sin første kamp siden målvakten Alfredo Quintana døde fredag Alle Porto-spillerne hadde hans navn på drakten.

Det var en følelsesladd kveld for Porto, som spilte sin første kamp siden målvakten Alfredo Quintana døde fredag, noen dager etter at han ble rammet av hjertestans under trening.

Torsdagens kamp bar preg av det tragiske dødsfallet til Porto-målvakt Alfredo Quintana, som døde 26. februar etter å ha falt om på trening. Kampen mot Elverum var den første kampen for Porto siden Quintana sin bortgang, og Elverum viste respekt ved å stille med hvite t-skjorter med «Quintana 1» på brystet.

Det ble også vist en hyllest til legenden på storskjermen i arenaen, og man kunne se at flere av spillerne var tydelig berørte.

Elverums danske målvakt Thorsten Fries viste at han var påskrudd i starten av kampen, og vartet opp med flere gode redninger de første minuttene. Lagene fulgte hverandre tett i starten, og da Elverums Carl Josef Michael Pujol sendte en frekk flyver inn til lagkamerat Johan Niclas Fingren reduserte Elverum til 8-9.

Mot slutten av omgangen slet Elverum med uttellingen offensivt, og Porto tok initiativet i kampen. Miguel Martins sendte de blåkledde opp i en femmålsledelse da han sendte en suser opp i  krysset med ett minutt igjen til pause. Porto ledet 16-11 da lagene gikk inn til hvilen.

Elverum åpnet godt i den andre omgangen, men slet med å ta innpå. Alexander Blonz scoret Elverum sitt sjette mål på snaue åtte minutter i andreomgang med en nydelig chip, men Porto var også effektive fremover i banen.

Thomas Solstad våknet virkelig til live utover i omgangen, og Elverum yppet seg mot det portugisiske storlaget. Da nevnte Solstad satte sin sjette scoring på like mange forsøk, var Elverum fire mål bak. Og bedre skulle det bli.

Like etter satte Pujol ballen i åpent mål, og Porto så seg nødt til å ta en timeout på stillingen 26-28 med ti minutter igjen.

Så skrudde Porto igjen opp tempoet og viste frem et imponerende toppnivå. På kort tid stengte de igjen bakover på en måte Quintana ville vært stolt av, og sluttresultatet ble til slutt 38-31 i favør Porto.

Elverum ender sist i gruppe A, men grunnet coronasituasjonen går alle lagene til sluttspillet. Der møter de Barcelona.