STILTE OPP: Storhamar-spillere skrev autografer etter sluttspillfinalen. F.v: Emilie Hovden, Elinore Johansson, Sara Sætre Røningen og Maja Jakobsen.

Elinore Johansson etter at sesongen er over: – Jeg er stolt av alle på laget

Tekst: Storhamar Håndball Elite

29. mai 2022

Vipers ble sluttspillmestere foran nesten 6500 tilskuere i CC-Amfi. Storhamar hang godt med, men den regjerende Champions League-mesteren var best det siste kvarteret.

Lagene fulgte hverandre tett helt til halve andreomgang var spilt. Da ledet Vipers 15-14. Syv minutter før slutt ledet sørlendingene 21-15, og da ble det vanskelig for Storhamar.

Jeg synes vi gjorde en god kamp i 40-45 minutter. Etter det ble det litt måltørke. Det sto 12-15 veldig lenge. Da gikk energien litt ut. Jeg synes Maja skulle hatt en straffe der. Da vi ikke fikk den, ble det tungt. Men jeg er stolt av alle på laget. Jeg skulle ønske vi hadde klart å holde det litt jevnere, men jeg synes vi skal være fornøyd med helhetsprestasjonen, kommenterte Elinore Johansson etter kampen.

Hun var tydelig rørt da hun gikk for å skrive autografer til fansen som hadde møtt opp etter kampen:

– Det er tungt med alle som forlater oss, sier hun.

Storhamar hyllet spillerne som nå gir seg i klubben etter kampen: Betina Riegelhuth (legger opp), Jeanett Kristiansen (legger opp), Sara Sætre Rønningen (Thüringer), Lone Sandvik, Cassandra Tollbring (H65 Höör) og Emilie Hovden (Viborg).

Jeanett Kristiansen avsluttet en lang håndballkarriere lørdag kveld mot klubben hun spilte for før hun kom til Storhamar.

– En sjuk førsteomgang. Det var utrolig gøy! En fantastisk avslutning på en karriere, sier Kristiansen.

– Jeg har ikke fått den følelsen at jeg skal slutte. Den tror jeg kanskje jeg får når oppkjøringen starter og høsten kommer, sier Kristiansen.

Hun mener de tapte mot verdens beste lag.

– En sjuk første omgang og til tider i andreomgang. Jeg synes vi var flinke til å holde humøret oppe. Så må vi jo se hvem vi spiller mot. Det er jo verdens beste lag. Jeg er stolt av jentene og veldig takknemlig for den avslutningen jeg fikk, sier Kristiansen.

TAKKET AV MED BLOMSTER: Cassandra Tollbring (f.v), Sara Rønningen, Betina Riegelhuth, Jeanett Kristiansen, Emilie Hovden og Lone Sandvik gir seg i Storhamar.
LEGGER OPP: Jeanett Kristiansen spilte sin siste kamp mot Vipers.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen oppsummerte matchen slik:

– Jeg synes vi gjorde en fin kamp. Førsteomgang synes jeg er ordentlig god. Vi slet med å score mål gjennom hele kampen. Jeg gikk og ventet på at det skulle åpne seg litt, men det gjorde det ikke, sier Gabrielsen.

Kampfakta:
Storhamar – Vipers Kristiansand 17-24 (11-14)
Tilskuere: 6478 i CC-Amfi
Toppscorer Storhamar: Kristin Venn, 6 mål
Toppscorer Vipers: Jana Knedlikova, 5 mål
Utvisninger: Storhamar 4×2 min, Vipers 4×2 min.