Foto: Svein André Svendsen

Elinore Johansson ble toppscorer i sin debutsesong i Larvik HK

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
13. mai 2020

Høyre bakspiller (Marie Johanne) Elinore Johansson (24) fant seg til rette på rekordtid i nytt land og i ny klubb og ble Larviks toppscorer i opprykksesongen med 106 scoringer på 20 kamper.  Nå ser hun frem til nye utfordringer i REMA 1000-ligaen.


– Jeg er fornøyd med både min egen og lagets prestasjoner denne sesongen, forteller Larviks storscorer.  – Vi hadde en litt kronglete start, men utover høsten ble vi raskt mer samspilt.  Personlig har jeg utviklet meg på flere plan.  Det å bytte klubb og flytte til et annet land tester deg, og du utvikler deg som person. 

– Jeg synes det var en morsom utfordring å reise til Larvik.   Jeg har tatt steg som håndballspiller gjennom at jeg har fått bedre selvtillit og har hatt en jevnere prestasjon enn tidligere. 


Ikke overrasket

– Jeg vil ikke si at jeg er overrasket over at vi rykket opp selv om jeg ikke helt visste hva jeg kunne forvente meg av sesongen.  Har kost meg denne første sesongen i Larvik, smiler Elinore Johansson.


Fikk lyst til å være med på reisen til Nye Larvik

– Jeg ble selvfølgelig glad da jeg fikk tilbud fra Larvik, men brukte likevel litt tid på å bestemme meg.  Det var uklart om Larvik ville forbli i eliteserien eller om de ble flyttet ned til 1. divisjon.  Men til tross for at Larvik ble tvangsflyttet ned så syntes jeg at de hadde gjort et så bra inntrykk på meg og jeg hadde lyst til være med på reisen opp igjen.  Og det har jo gått bra så langt!  Det gjorde også godt for meg å få et bytte av miljø, sier hun.


Har senket tempoet i hverdagen

– Jeg ble veldig godt mottatt og fikk god hjelp av klubben med å finne leilighet og jobb og jeg synes det var kult at vi hadde nesten et helt nytt lag og kunne bygge noe nytt.  Det er ikke ofte en opplever å få mulighet til å være med på det.

– Larvik er en ganske liten by i forhold til hva jeg er vant med fra Sverige.  Jeg hadde alltid hatt mye å gjøre når jeg bodde i Sverige og hadde et tempo i 110 i hverdagen.  I Larvik er jeg ikke like stresset og har roet tempoet.  Nå kan jeg fokusere mer på håndballen. 

– Jeg er ferdigutdannet og har en bachelor og master i sport management.  For tiden jobber jeg 2-3 kvelder i uken på Farris Bad.  Jeg har mye fritid som bruker på ulike hobbier og trening.  Jeg synes at Norges natur er helt magisk!

Foto: Svein André Svendsen


Har vunnet gull i EM

– Jeg var med på en del yngre landslagssamlinger og har spilt både EM og VM.  Var med å ta både gull og bronse med det svenske juniorlandslaget i EM.  Jeg har også vært på samlinger med rekruttlandslaget, men dessverre har vi ikke fått i gang dette ordentlig i Sverige, så det er lenge siden vi hadde den siste samlingen.

– Jeg begynte å spille håndball som 6-åring i Hässleholms HF.  Da seniorsatsingen begynte, fikk jeg tilbud fra Lugi og spilte der fra sesongen 2012/13 til jeg reiste til Larvik.  Vi var 3-4 spillere som fikk mulighet til å spille seniorhåndball tidlig, allerede da vi var 15 år.  Spilletiden økte med årene.

– I Lugi havnet vi som oftest på 3.-4. plass på tabellen og røk ut i SM-semifinalen de fleste sesongene.  Jeg spilte også ungdoms-SM med Lugi hvor vi tok både sølv og bronse.  Dessverre ble det aldri gullmedalje.


Veldig spent

– Det skal bli utrolig spennende å spille i Rema1000-ligaen.  Jeg har ingen aning om hvordan det blir for igjen blir det en ny serie for meg, men jeg håper å kunne bidra som jeg har gjort denne sesongen.  Jeg har tro på at vi skal gjøre det bra.  Vi må være tålmodige og utvikle laget i vårt eget tempo, understreker Larviks svenske publikumsfavoritt.