– Ekstremt imponert over «jentan»! – Norsk Topphåndball

– Ekstremt imponert over «jentan»!

Håndballjentan måtte gjennom en ny jevn slitekamp, men holdt FBK-laget bak seg i 40 minutter og er klare for NM-semifinale!

– Jeg er ekstremt stolt og imponert over jentene, som har vært gjennom et knalltøft kamp- og reiseprogram nå – og som egentlig ikke er vant til akkurat det. Spillet var ikke like vakkert hele tida, men vi hadde noen vinnerskaller utpå der som rett og slett ikke ville gi fra seg denne kampen, sa trener Tor Odvar etter tremålsseieren.

Han karakteriserte kampen som et mulig «bananskall» etter den tøffe perioden, med Europa- og eliteseriekamper på rekke og rad de siste ukene.

Thale åpnet sterkt mot gamle kjente
Thale scoret de to første målene på sin tidligere hjemmebane i løpet av de første to minuttene og sørget for 2-0-ledelse, men måtte seinere sitte mye av kampen på benken på grunn av ei «lårhøne». Fredrikstad kom etter raskt og ledet 13-12 ti minutter før pause.

Anført av Julie, Elise og målvakt Catharina tok imidlertid «jentan» styringa inn mot pause og ledet 18-15 halvveis i kampen. Også Elise måtte ta mer tid på benken enn vanlig etter hvert, men de to andre fortsatte å markere seg med henholdsvis gode kantavslutninger og mange redninger i perioder der kampen sto og vippet.

På det meste var ledelsen oppe i fem mål (21-16), men hjemmelaget ga aldri opp og var oppe på 28-29 drøyt to minutter før slutt. Men vi avgjorde med kampens to siste scoringer.

Julie hadde nesten full uttelling, ble toppscorer med sju mål og ble fortjent kåret til lagets beste. Foto: Jon Forberg

Den tredje NM-semifinalen
Nå er Molde Elite klar for sin tredje semifinale i NM siden starten i 2015. I den første eliteseriesesongen ble det semifinaletap mot Glassverket (27-35) og i 2019 ble Vipers for sterke (vi tapte 23-28) i semifinalen – begge kampene gikk på bortebane.

Når trekningen av semifinalekampene finner sted torsdag, kan vi håpe på vår første semifinale på hjemmebane. Fana (32-26 på hjemmebane mot Sola), Vipers (38-23  hjemme mot Storhamar) og Aker (27-23 over Tertnes i Bergen) ligger i «NHF-bollen» i tillegg til Molde Elite. Mot Fana eller Vipers får vi hjemmekamp, så gjelder det å bli trukket først opp av bollen hvis Aker blir motstander.

Semifinalekampene skal spilles onsdag 10. november, og NM-finalen onsdag 29. desember.

Flott kamp av Catharina, med nærmere tjue redninger mot Fredrikstad. Foto: Jon Forberg

Kampfakta:
Fredrikstad BK – Molde Elite 28-31 (15-18). NM kvartfinale. Kongstenhallen, Fredrikstad.
Moldes lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand, Mona Obaidli 5(1), Julie Lygren 7, Thale R. Deila 4, Sherin Obaidli 3, Elise Skinnehaugen 5, Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Elke Karsten 2, Anastasija Marcenic 5.
Toppscorer Fredrikstad: Benedicte Nesdal 9.
Utvisninger: Fredrikstad 2 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.