Ekstraomganger i Kristiansand og ett REMA 1000-liga lag ute av cupen – Norsk Topphåndball
Arkivfoto: Kristiansand Håndball

Ekstraomganger i Kristiansand og ett REMA 1000-liga lag ute av cupen

HK Herulf Moss – Bækkelaget 21-33 (8-14)

Etter en god start fra hjemmelaget kom gjestene inn og overtok føringen i kampen. Halvveis ut i omgangen ledet de for anledningen blåkledde gjestene 10-6. Godt forsvarsarbeid fra Bækkelaget presset hjemmelaget til tilnærmet passivt flere ganger og med fem minutter til pause var ledelse økt til 14-8. Stillingen ved pause i Mossehallen var 16-8 til REMA 1000-liga laget.

Straffe og utvisninger ble starten på andre omgang, og før minuttet var gått hadde begge lag fått hver sin spiller utvist. Hjemmelaget rakk knapt nok å få fullt lag etter en utvisning rett før pause, og gjestene var en periode to mann mindre. Og alt det før tre minutter var spilt av omgangen. En omgang som var preget av utvisninger og straffer men Bækkelaget gikk greit videre til neste runde etter kampen endte 33-21 til gjestene.

Follo – Halden 31-34 (17-16)

Bortelaget tok kommandoen de første minuttene av kampen, men når først hjemmelaget åpnet målkontoen fylte de på med 4 raske og snudde 1-3 til 5-3. Hjemmelaget fortsatte å sette inn mer enn gjestene greide å fylle på – og lå stadig vekk et par-tre mål foran. Mot slutten av omgangen kom Halden sterkt etter og til pause lå de kun ette mål bak (17-16).

Andre omgang var ikke gammel før det stod likt i målprotokollen i Stil Arena. Og etter fire minutter gikk Halden opp i tet for første gang siden starten av kampen. De prøvde, men fikk ikke den helt store luken, det ble litt sånn ett mål til deg og ett til meg en periode. Men etter hvert fikk Halden den luken de trengte, og selv om Follo hentet inn igjen så gikk Halden av med seieren 34-31 etter noen intense sluttminutter.

Kristiansand – Sandefjord 27– 26 (24-24 )(23-23) (11-11) eeo

Sandefjord tok ledelsen, men vertskapet lot ikke vente på seg og gikk fra 1-2 til 4-2 på få minutter. Men så fulgte en lang periode med måltørke og ved halvspilt omgang var det scoret totalt 9 mål i kampen. Og hjemmelaget hadde satt dobbelt så mange mål som gjestene (6-3). Med tiden til hjelp hentet Sandefjord inn igjen Kristiansand og 3 ½ minutt før pause utlignet de til 10-10. Pause = 11-11

Sandefjord startet andre omgang som den første, med å gå rett i tet. Og jobbet seg etter hvert til en luke som Kristiansand brukte litt tid på å utligne til 22-22. Med 3 ½ minutt igjen av kampen. Sandefjord gikk opp til 22-23 omtrent på samme tid som de fikk en spiller utvist. Og Kristiansand var ikke vanskelig å be når de fikk denne sjansen og utlignet til 23-23.  Kristiansands målvakt vartet opp med en strålende redning og fulgte opp med å redde Sandefjord sin straffe under minuttet før full tid. Gunnar Pettersen valgte time-out med 40 sekunder igjen av kampen. 23-23 og direkte frikast til Kristiansand. Det ble ekstraomganger

Ett mål til hver og 24-24 etter første ekstraomgang. Kristiansand tok ledelsen 25-24 etter to minutter av andre ekstraomgang før de la på til 26-24. Det ble spennende hele veien inn før Kristiansand til slutt vant 27-26.