Foto: Silkeborg-Voel

Eira Aune har forlenget kontrakten med Silkeborg-Voel til 2024

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
7. oktober 2021

Etter en meget god førstesesong i fjor i den danske ligaen av Eira Aune (24), har Silkeborg-Voel sikret seg hennes tjenester ut sesongen 2023/24.  Eira imponerte med 141 scoringer + 102 assist i fjor og tok overgangen fra Oppsal og norsk REMA 1000-serie til Bambusa Kvindeligaen på en overbevisende måte.

– Ja, jeg har forlenget kontrakten til 2024, sier Eira Aune.  – Det bunner i grunn at jeg trives veldig godt her.    Jeg føler at det fort kom på plass og jeg fikk en rolle jeg trives i, jeg føler meg hjemme her.  Det gikk raskere enn jeg trodde, det skiftet fra Norge til Danmark, smiler hun. –  Jeg er veldig glad for å være her!

– Trenerne har gitt meg en rolle hvor jeg får mye ansvar og spilletid.  Det er noe jeg trives godt med.  Silkeborg-Voel er et sted hvor jeg kan utvikle meg videre.  Da er jeg veldig glad for at de ønsket å skrive ny kontrakt med meg.  Det er en bekreftelse på at man har gjort det godt, det synes jeg er gøy. 


Får du brukt egenskapene i spillet ditt også i den danske ligaen?

– Ja, jeg synes jeg får brukt mange av de samme egenskapene mine her som jeg brukte i Norge.  Når du bytter land og klubb, så tar det alltid noen kamper og kanskje opptil et år også før man riktig faller på plass i klubben man er.  Men jeg synes jeg har gjort det bra og har taklet den danske ligaen raskere enn forventet, sier hun takknemlig. 

– Da jeg kom hit trodde jeg ikke at jeg kom til å spille 2×30 minutter, at det har blitt mer og mer av det synes jeg er gøy.  Jeg føler at jeg henger med i tempoet og at jeg takler fint at det er mer fysisk spill.  Det er jeg fornøyd med.

Foto: Silkeborg-Voel


I den danske ligaen er hver kamp tøff og det er sjelden gitt på forhånd hvem som vil vinne.  Dette er en av forskjellene fra å spille i den norske ligaen, forteller Eira Aune, det at flere lag holder et høyt nivå og at det krever at man må alltid må være skjerpet.

– Alle kan tape mot alle i denne ligaen.  Så hvis du ikke er til stede, går du på et tap.  Uansett om det er bunnlag eller topplag du møter.  Så gode enkeltspillere er det i de enkelte klubbene. 

– Det synes jeg er spennende, at det ikke er soleklart hvem som vinner.  Odense og Esbjerg er av de klubbene som dominerer, men bak dem er det mange som kjemper, det synes jeg er gøy.  Vi presser også de beste lagene.


Det at man alltid må være skjerpet har gitt Eira god utvikling mens hun har spilt i Bambusa Kvindeligaen.

– Ja, det har gjort at jeg jeg forbedret meg som spiller, jeg har et høyere bunnivå nå.  Jeg presterer godt over flere kamper, selv om jeg kanskje ikke scorer 10 mål, har jeg et høyere nivå i alle kamper, forteller hun.  – Det kreves at du er til stede, det er egentlig en treningssak og jeg synes egentlig at det går fint.


I Danmark spilles det gjerne kamper alle dager i uken, til forskjell fra Norge hvor det ofte spilles onsdager og søndager.  Det gjør at alle uker blir forskjellig med hvordan det legges opp med fysiske økter og håndballtreninger. Det er noe Eira trives med.

– Jeg synes egentlig det er fint, selv om det er perioder hvor det er ekstra hardt når det er to kamper i uka. 

– Når det gjelder treningstilbudet og fasilitetene vi har her i Silkeborg så er jeg fornøyd med det.  Det er også deilig å ha på plass god oppfølging fra fysiske trenere, fysio og massører, det er noe jeg ikke er vant med fra Norge.  Det er en luksus jeg godt kan like, humrer hun.


I sesongstarten har Eira og Silkeborg-Voel vunnet 2 kamper mot Holstebro og Skanderborg, det ble uavgjort mot København og tap mot Odense, Ajax og Esbjerg.  Å tape mot Ajax var en strek i regningen, men utenom det er Silkeborg-Voel fornøyd med sesonginnledningen.

Laget var også nær å nå Final4 i Santander Cup, hvor det ble tomålstap 26-28 mot Herning-Ikast.

– Vi var tett på med Herning-Ikast i cupen.  Det var synd vi tapte der. Men det var likevel ikke en så stor skuffelse etter kampen for vi følte vi hadde vært med og spilt en god håndballkamp. Hadde vi vunnet der, hadde vi nådd Final4, noe som er målet for klubben en gang å komme dit. Det var nesten i fjor og så nesten i år, så vi får satse på at på tredje forsøk så går det, sier hun optimistisk.

Foto: Silkeborg-Voel


Hvor sterke blir Silkeborg-Voel denne sesongen?

– Vi har nylig fått tilbake en bakspiller fra korsbåndskade og vi vil få tilbake ytterligere en til ganske snart, så ser jeg at laget vårt blir sterkt med mulighet til å kjempe høyt på tabellen.  Vi har et bra lag med spillere som går godt i sammen og har samme spillestil.  Vi liker hurtig tempo og er flinke til å flytte ballen hurtig.  Så denne høsten ser jeg veldig fram til, sier Eira ivrig. 


Da Eira Aune takket ja til å signere for Silkeborg-Voel foran fjorårssesongen, ble også hennes gode venninne og Oppsal-lagkamerat Eli Marie Raasok med til Danmark.  De bor fortsatt i sammen, selv om Eli Marie denne sesongen spiller i Randers. 

– Ja, vi bor fortsatt i sammen, men nå er vi konkurrenter.  Vi trives godt med å bo i sammen.  Vi kjenner hverandre godt etter å ha spilt i sammen i 6 sesonger i Fjellhammer og Oppsal og nå i Danmark. Det er fint å bo sammen med en du er trygg på og spesielt var det viktig under koronaperioden i fjor hvor det var vanskelig å komme hjem.  Da var det deilig ikke å sitte alene hele tiden.    

– Men nå blir hun en konkurrent og Silkeborg-Voel kjemper på samme del av tabellen som klubben hennes, Randers.  Det er aldri gøy å møte en målvakt i kamp som kjenner deg så godt.  Hun kjenner meg nok bedre enn de fleste, så det blir spennende! sier Eira Aune avslutningsvis.


PS:  Venninnene møtes til duell lørdag 6. november, hvor Eli Marie Raasok og Randers har hjemmebanefordel.