Drømmekveld i Terningen: -Elverum knuste Celje med 11 mål! – Norsk Topphåndball

Drømmekveld i Terningen: -Elverum knuste Celje med 11 mål!

Det var Elverum som startet best de første fem minuttene i Terningen Arena. Til tross for at gjestenes målvakt til Celje reddet to 100% sjanser så var det Elverum som ledet 2-1 etter at Sandell og Henneberg hadde gjort hvert sitt mål for de helhvite. Stortalentet Sarac sørget for at stillingen var 2-2 etter 6 minutter.

Lagene fulgte hverandre tett de første ti minuttene. Kristjan Horzen utlignet til 5-5, men minuttet etterpå satte Sigvaldi Gudjonsson Elverums sjette scoring etter fantastisk angrepshåndball av Elverum. Gal Marguc satte inn Celjes åttende scoring etter 15 minutter av kampen. Da var stillingen 8-8 etter at Elverum hadde vist frem fantastisk håndball i Terningen Arena.

Elverum tok over kommandoen i kampen de neste minuttene. Med tre strake scoringer så var det plutselig slovenerne som hadde kniven på strupen. Sigvaldi Gudjonsson satte inn 12-8 etter 19 minutter, og Magnus Fredriksen satte inn 13-8 etter 20 minutter. I denne perioden var Elverum fryktelig gode mot Celje, som hadde seks poeng før denne runden.

Bakerst hadde Torsten Fries tatt frem redning og på redning og fremover var vertene gode. Laget fra Hedmark ledet 16-11 etter at Lukas Sandell økte ledelsen for Apelgrens gutter. Alexander Blonz økte til enda ett mål etter at han kontret inn sin tredje scoring i kampen etter 26 minutter. Alexander Blonz kontret inn enda en scoring etter 29 minutter og Elverum ledet for første gang med 7 mål i kampen.

Elverum gikk til pause på stillingen 21-13 etter at Blonz hadde flippet inn en ball fra veldig spiss vinkel. Både Blonx og Westby hadde gjort en fantastisk omgang ute på venstrekanten i en omgang der kollektivet var veldig bra og Fries sto fantastisk bakerst.

Elverum økte til en ledelse på 9 mål etter 5 minutter av den andre omgangen, bakerst hadde Fries reddet og i ankomsten var det Endre Langaas som sørget for at hjemmelaget ledet 25-16 over det unge laget fra Celje.

Elverum hadde god kontroll ca halvveis i kampen. Med en ledelse på 29-20, og en Torsten Fries som sto meget godt bakerst for Elverum virket det som om både publikum i Terningen og Elverum var i ferd med å ta sesongens første 2poenger i årets Champions League. Thomas Solstad sørget for at vertene ledet med 10 mål halvveis ut i den 2.omgangen etter at han kom alene med målvakten til Celje.

Elverum hadde stålkontroll på gjestene fra Slovenia, og på slutten av kampen rullerte de mer på laget enn hva de hadde gjort før i kampen. Sebastian Henneberg satte inn Elverum 32 scoring etter 20 minutter og da ledet Elverum fortsatt med 10 mål, og i angrepet etterpå satte Tobias Grøndahl inn sin første i kampen etter at han fikk tillit på slutten av kampen.

Magnus Fredriksen sørget for at Elverum ledet 35-25 med bare 5 minutter igjen etter ta han fintet seg enkelt igjennom i midten av banen. Vertene ledet for det meste med 12 mål, men måtte tilslutt se at stillingen var 37-26 etter en fantastisk forestilling av Elverum i Champions League.

Torsten Fries ble kåret til Elverums beste spiller i den historisk gode kampen mot Celje.