Drømmeåpning – Norsk Topphåndball

Drømmeåpning

Onsdagens oppgjør mellom «Norske» SG Flensburg-Handewitt og storlaget PSG ble en ordentlig håndballgodbit.

Det franske storlaget spilte sesongens første Champions League match, mens tyske Flensburg kom fra en meget sterk 31-30 seier over VIVE Kielce.

Alt lå til rette for en ordentlig håndballfest, og kampens tilskuere fikk virkelig valuta for pengene.

Selv om lagene fulgte hverandre tett, var det hjemmelaget som hadde initiativet i den første omgangen. Da det var spilt halv tid av første omgang, satte den danske superstjernen, Mikkel Hansen, inn 10-6 til hjemmelaget. Sekunder senere var det kantspiller Sole Sala som økte ledelse til 11-6.

Franskmennene klarte å holde Flensburg unna med én arms lengde gjennom hele omgangen. Landslagspiller Gøran Søgaard Johannesen dro på seg sin andre to minutter, og det begynte å se mørkt ut for de tilreisende.

Ny-signering Lasse Møller forkortet avstanden med ett mål på tampen av omgangen, og lagene gikk til pause. Stillingen var 18-14 til PSG.

Dramatikk

Andre omgang ble en ordentlig «berg og dalbane». PSG-spillerne fortsatte å levere varene, og holdte tyskerne bak seg med 3-4 mål. Tre minutter ut i omgangen fikk Gøran Johannesen sin tredje to minutter, og fikk utdelt det røde kortet.

Nikola Karabatic fikk senere utdelt en tominutter, og det var kanskje dette som var vendepunktet i kampen. Flensburg`s Steinhauser utlignet i det 47`spilleminutt, og etter det ble det ordentlig dramatikk.

Både Prandi, og tidligere Vardar-stjerne Kristopans bommet på to gode muligheter når det gjensto 8 minutter av kampen. En bunnsolid Hampus Wanne hadde vært solid gjennom hele kampen, og hans syvende mål førte til 26-27 ledelse til Flensburg.

Hjemmelagets toppscorer Luka Karabatic satte utligningsmålet, før danske Mads Mensah Larsen satte Flensburg i førersetet. Stillingen var nå 27-28.

Igjen utlignet den yngste Karabatic broren, og det så ut som at det skulle ende med poengdeling.

Men svenske Jim Gottfridsson ville det annerledes. Landslagspilleren kriget inn 28-29 scoringen, til ellevill jubel fra Flensburg benken.

25-årige Nedim Remili hadde ingen stor kamp, og bommet på PSG sin siste mulighet for poeng. Magnus Rød og co kunne slippe jubelen løs. De troner nå øverst i sin gruppe, med sterke seiere mot kanskje sine argeste konkurrenter.

Svak dag på jobb

De norske Flensburg spillerne hadde ingen merkverdig dag på jobb. Magnus Jøndal satt store deler på benken, mens Magnus Abelvik Rød fikk forkortet spilletiden på grunn av en skade i første omgang.

Gøran Søgaard Johannesen pådro seg et tidlig rødt kort. Torbjørn Bergerud hadde en svak dag på jobb, og endte med kun 3 redninger på 20 skudd.