Drammen var sterkest i Bergen fredag kveld – Norsk Topphåndball

Drammen var sterkest i Bergen fredag kveld

Å starte kampen med en strafferedning er det vi kaller en god start for Tord Vårdal i FyllingenBergen målet. Gjestene tok imidlertid ledelsen like etter, men bare for å se at hjemmelaget utlignet drøye halv-minuttet senere. Alt i løpet av kampens første to minutter.

Da Drammen fikk sin andre straffe på syv minutter ble det straffe-redning nummer to til Tord Vårdal i FyllingenBergen målet. Så gikk det slag i slag. Og da gjestene fikk kampens først utvisning etter åtte minutter spill og hjemmelaget la på til 5-3 med den påfølgende straffen var det straffe nummer to til Fyllingen, men straffemål nummer ett. Så straffene gikk ikke nødvendigvis i mål denne kvelden.

Tempoet var stort, ballen gikk fort, men føttene gikk ikke alltid like fort – og det ble ny straffe til FyllingenBergen og Leander Seime la på til 9-5 etter 13 minutter. Da hjemmelaget økte til 10-5 kom time-out kortet fra Drammen. Med klare instrukser om returløp og «at det er lenge igjen ennå». Det ble en time-out med full uttelling til Drammen kan du si, med en to-minutter til FyllingenBergen og ett mål til Drammen. Før en teknisk feil hos hjemmelaget ble til en Drammen kontring og redusering til 10-7. På fem minutter snudde Drammen 10-5 til 10-10. Og det var tilbake til start …. og med ti minutter til pause kom time-out kortet fra hjemmebenken. Drammens Gøran Sørheim var temaet, han stod med fem scoringer så langt i kampen og var stadig en trussel for FyllingenBergen forsvaret.

Etter flere tekniske feil hos hjemmelaget snudde Drammen kampen til 12-15 med fire minutter til pause. FyllingenBergen prøvde, men de greide ikke å hente inn igjen ledelsen og lagene gikk til pause med 14-18 til gjestene.

Andre omgang startet med en FyllingenBergen scoring. Deretter et kjapt og resultatløst Drammen angrep som ble til en FyllingenBergen kontring som mesterlig ble stoppet av Sander Drange Heieren i Drammen målet. 6 ½ minutt brukte FyllingenBergen på å utligne til 21-21 før de med tempo og god spenst la på til 24-22 knappe fire minutter senere.

Drammen lå i et slags skjevt 5-1 forsvar og det betalte seg i en kontring og utligning til 25-25. Da var det på tide med FyllingenBergen time-out. Og det var ikke noe koseprat Fredrik Ruud kom med! FyllingenBergen fikk ikke helt taket på Gøran Sørheim og når han uhindret fikk gå opp på ni meter økte han til 26-28 med sin åttende scoring. Fredrik Ruud protesterte på seg det gule kortet da hjemmelaget ble avblåst for feil sperre ti minutter før full tid. Drammen fikk en utvising for å «hindre avkast» omtrent samtidig, og hjemmelaget benyttet anledningen til å redusere til 28-30.

Kampen stod og vippet da den nærmet seg de fem siste minuttene og FyllingenBergen reduserte til 30-31. Gode målvaktsredninger i begge ender av banen holdt spenningen oppe i kampen, og de ble enda viktigere da hjemmelaget utlignet til 31-31 fire minutter før full tid. Det ble et kort angrep i ene enden og et langt i den andre og det stod 32-32 på tavlen. Med minuttet igjen gikk Drammen opp til 32-33 og FyllingenBergen la time-out kortet etter å ha stått omtrent 30 sekunder i angrep. Det var to sekunder igjen å spille da Drammen fikk en to-minutter og FyllingenBergen fikk frikast. Et frikast som gikk i blokken og dermed ble det seier 32-33 til Drammen.

Nå venter juleferien på begge lag.

Bli med i konkurransen! TettPå Håndball har utfordret alle lagene i REMA 1000-ligaene til å utføre en balløvelse. Nå utfordrer de DEG! Kanskje er det akkurat DU som vinner over en Eliteseriespiller! Her kan alle være med! Alle bidrag er med i trekningen av premier.