Drammen skjøt seg bort mot Dukla Praha – Norsk Topphåndball

Drammen skjøt seg bort mot Dukla Praha

23 bomskudd og tolv tekniske feil! Det kan hende 29-28 – tapet for Dukla Praha kan forklares så enkelt.

Det startet så bra i hjemmekampen i 3. runde i Europen Cup. Espen Gommerud Våg satte inn de to første målene fra streken, og Andre Bergsholm Kristensen reddet et syvmeterkast. Før det var gått syv minutter ledet DHK 4-1.
Men så startet marerittet. Eller Tomas Petrzala våknet om du vil.
For det er navnet på Dukla Prahas målvakt.
DHK spilte bra forsvar, de fikk kontringene, og de spilte seg til den ene store målsjansen etter den andre før pause. Men Petrazala fikk bare noen få i DHK skikkelig tak på. Han reddet kontringer, han reddet strekskudd og fra kant, og han plukket langskuddene enkelt som bare det.
Syntes det i hvert fall.
4-1 ble til 5-8, og med tsjekkisk 12-11-ledelse inn til pause.

Sindre Aho var ikke alene om å ha så store sjanser mot Dukla Praha som på dette bidet. Forskjellen var at Sindre traff på de fleste av sine, mens de andre misbrukte flertallet av sine. Foto Roy Johnsen

15 bomskudd før pause, ble fulgt av åtte bom til etter pause, og dermed 23 bom totalt. Pluss på med tolv tekniske feil, og da ble det vanskelig å vinne kampen.
-Det er greit nok at de hadde en dyktig målvakt, men vi slurvet veldig, og trodde målet var i boks da vi hadde spilt oss til sjansene, oppsummerte trener Kristian Kjelling.
Før han analyserte det litt lenger.
-Vi sto periodevis bra i forsvar i første omgang, men så sluttet vi å stå på skuddarmen, og vi gikk på noen elementære feil på ting vi var godt forberedt på.
-Vi var tett og slett ikke ordentlig til stede, mener Kjelling.

Det er vel realt å si at DHK tapte målvaktkampen mot Dukla Praha. Andre Bergsholm Kristensen hadde syv redninger i hver omgang, mens Duklas Tomas Petrzala hadde 23. Foto Roy Johnsen.

En som forsøkte, og som virket å være til stede, var Sindre Aho. Han endte opp med å bli DHKs toppscorer med åtte mål. I tillegg bidro han med fire målgivende pasninger.
– Vi skal ikke tape for dette laget. Men vi gjorde ikke så mye av det vi hadde forberedt oss på, og derfor stemte veldig lite, mener Aho.
Han mener at de skjøt målvakt Petrzala god.
-Greit nok at han sto litt annerledes enn det vi vanligvis møter, men vi skal uansett være bedre enn dette. Alle bomskuddene og de tekniske feilene var veldig unødvendige, sier Aho.

Unge David Kalvø Valderhaug fikk tillit fra start, og mens trener Kristian Kjelling rullerte veldig mye på de andre bakspillerne, fikk David mye spilletid gjennom begge omgangene. Tre mål og to målgivende ble det på ham, men det ble også fem bomskudd. Foto Roy Johnsen

DHK åpnet den andre omgangen veldig svakt, og Dukla ledet raskt med fire mål. Men så begynte DHK å treffe bedre på skuddene, og de var kun ett mål etter da kampen rundet 40 minutter. Men igjen en periode med svakt forsvarsspill og få redninger, ga bortelaget litt ro i rekkene.
Det syntes som DHK kunne snu det da Ola Hoftun Lillelien ga laget ledelsen 22-21 på en kontring halvveis i omgangen, men i eget forsvar ble de skutt i senk av tsjekkerne.
Heldigvis avsluttet DHK med de to siste målene, signert Sindre Aho, og der den aller siste kom på en flyver, slik at tapet ble redusert til kun ett mål.
Det gjør Aho til en optimist foran returoppgjøret søndag.
-Vi har troen på at vi skal kunne slå dem med mer enn ett mål der nede. Da skal vi være fullt skjerpet hele veien. Men før vi skal tenke mer på den kampen, så er det møtet med Kolstad her hjemme onsdag som gjelder, sier Aho.