Drammen for sterke for Runar – Norsk Topphåndball

Drammen for sterke for Runar

Runar tapte toppkampen mot Drammen søndag kveld 12-26 og rykket ned på tredje plass på tabellen når 11 kamper er spilt.

Her er trener Leif Gautestads kommentarer rett etter kampen:

• I dag møtte vi et lag med en topp internasjonal målvakt i Sander Heieren.
  • Samtidig mestret vi ikke det offensive forsvaret til Drammen.
  • Jeg er godt fornøyd med forsvarsspillet, men syntes vi fikk litt dårlig betalt.
  • Kampen i kveld viser at vi har nivået inne for å vinne toppkamper, men dessverre tapte vi for mange dueller i det offensive spillet.
  •  For å vinne toppkamper må vi få til en bedre uttelling, og i dag var Heieren for god oss.

Kamputvikling:

Starten av første omgang var preget av to gode forsvar, der vi hele tiden var med, og vi holdt følge til stillingen 6-6 etter drøye 10 minutters spill. Drammen gikk meget offensivt ut, og det stresset Runar-spillerne som gang på gang gjorde tekniske feil. I tillegg ble det for mange dårlige avslutninger, eller det er kanskje best å si at vi møtte en Drammens-målvakt som til sine tider storspilte.

Midtperioden i første omgang var preget av for mange dårlige avslutninger fra begge lag, og Runar var målløse i over 10 minutter. Da ledet Drammen 9-6, og Runar nødt til å ta en «time out».

Da virket det som om det løsnet litt for Runar-spillerne, for de scoret tre mål på rad, to mål av Christoffer Rambo og ett av Preben Gram, som utlignet til 9-9 snaue fem minutter før pause.

Men Drammen var skarpest i sluttminuttene og kunne gå til pause med ledelse 13-10.

Runar åpnete scoringene etter pause ved Sander R. Myklebust og etter det var Drammen inne i en meget god periode og ledet 17-12 før det var spilt seks minutter. Så kom en periode med misbrukte sjanser for Runar. To ganger ble 100 prosentsjanser misbrukt, og rett etter gikk et syvmeterskast fra Tobias Rivesjö i stangen og ut. Herman Vildalen gjorde det ikke lettere for Runar da han scoret og økte til 18-12 for Drammen. Da så det stygt ut!

Men Runar-spillerne ga seg ikke. Først reduserte Sander R. Myklebust og rett etter fikk Drammen en dobbelt utvisning. Tre mål av Christoffer Rambo sendte Runar tilbake i kampen om seieren igjen. Men den tidligere Runar-guten Sindre Aho ville noe annet og økte til 20-16. Dette likte Tobias Rivesjö lite, for han scoret to på rad og 10 minutter før full tid lå de bare to mål bak. Men Drammen var virkelig i støtet i kveld og scoret tre på rad og ledet 24-19 da det gjensto drøye fem minutter.

Bomskudd av Kristoffer Henriksen og Preben Gram gjorde det ikke noe lettere for Runar, for da Herman Vildalen scoret sitt 10. mål for kvelden var det kjørt.  Det hjalp så lite at Christoffer Rambo og Sander R. Myklebust scoret kampens to siste mål, for Drammen vant kampen 26-21 og ligger nå på andre plass på tabellen.

Runar – Drammen 21 – 26 (10-13)

Runar: Joachim S. Christensen, Nicolai H. Kristiansen og Oscar L. Syvertsen (ikke på banen), Tobias Glemming 2, Trym Bilov-Olsen 2, Christoffer Rambo 7 (2), Tobias Rivesjö 4, Sander R. Myklebust 4, Mads F. Rekstad, André Tuzov. Kenny Ekman, Kristoffer Henriksen 1, Preben Gram. Adam T. Bergli, Ørjan Gudmundsen, Trym Kristian Bjåland-Tonning, alle ikke brukt.

Toppscorer Drammen: Herman Vildalen 10 (1).

Utvisninger: Runar 2×2 min., Drammen 5×2 min.