Det var dramatisk i Jotunhallen onsdag da Sandefjord møtte Falk. Det blir dramatikk i seks 1. divisjonshaller søndag også.

Dramatikken fortsetter i 1. divisjon

Norsk Topphåndball

Fire lag i opprykksstriden møter fire lag i nedrykksstriden når 19. serierunde i 1. divisjon avvikles søndag. – Ingen kamper er lette denne sesongen, det har vist seg at alle kan slå alle, sier Fjellhammer-trener Kristian Bliznac.

Selv om ingenting er avgjort, utover at Bodø neste sesong må spille i 2. divisjon, blir det et stadig klarere bilde av hvordan årets 1. divisjon kommer til å ende. Og når kampene Charlottenlund – Falk Horten, LHF09 – Sandefjord Håndball, Bodø – Fjellhammer og Viking Håndball – Sandnes er gjennomført søndag, vet vi trolig enda mer.

Ikke lett match
Det er fire kamper hvor topp møter bunn. Fjellhammer, som bare trenger fire poeng på sine siste fire kamper for å være sikret opprykk, møter fortapte Bodø. Det bør vel være lett match, Fjellhammer-trener Kristian Bliznac?

– Vi kan ikke tenke sånn, da kan det fort gå galt. Ting ser bra ut for oss, og vi har alt i egne hender, men sesongen har vist at alle kan slå alle. Så svaret er nei, vi må dra til Bodø for å kjempe, ikke for å surfe, sier Bliznac.

Bodø – Fjellhammer kl 18 ser du i Bodø Spektrum eller her på Direktesport.no

Vestlandsderby
I Stavanger blir det lokalderby mellom Viking Håndball og Sandnes. Hvem jubler for poengene i Stavanger Idrettshall, de mørkeblå eller de lyseblå? Viking ligger fortsatt på opprykksplass, men har tapt fire av sine fem kamper etter jul og jages av Sandefjord Håndball. Sandnes skaffet seg et viktig pusterom til nedrykksstriden gjennom 23-21 over Viking TIF onsdag, men jages av Lillestrøm og Charlottenlund, to lag de tapte klart for på bortebane og som begge kommer til Sandneshallen i serieinnspurten.

Viking-trener Joar Gjerde var klar på én ting etter det sure tapet for Charlottenlund onsdag:

– Nå må vi løse opp, bidra til å senke skuldrene. Det blir ikke håndball i fokus på treningene fram mot Sandnes-kampen, det er sikkert. Vi må gjøre litt andre ting, som får oss til å slappe av og glemme tabellsituasjonen.

Viking- Sandnes kl 19.ser du i Stavanger Idrettshall eller her på Direktesport.no

– Vi gir oss ikke!
Onsdagens tyngste hjemreise var det trolig LHF09 som opplevde. Lillehammer-laget ledet 19-12 over Kristiansand da det gjensto 20 minutter av kampen, men opplevde likevel å tape 27-25. Nå er det strengt tatt bare teorien som holder dem i 1. divisjon neste sesong.

– Det ser utvilsomt vanskelig ut. Men vi skal ikke gi oss uten kamp. Sandefjord virker å være formlag nummer 1 i divisjonen, men vi viste i 45 minutter mot Kristiansand at vi også er et godt lag på vårt beste. Og selv om alle resultatene gikk mot oss i siste runde, så er det ikke over før det er over, sier LHF09-trener Thomas Jonsdal.

LFH09 – Kristiansand kl 18 ser du i Jorekstad Idretshall eller her på Direktesport.no

Poengnød i begge ender
Charlottenlund mot Falk Horten blir også en rysare. Trønderne er seiglivet. Seieren borte mot Viking gir fortsatt håp om å overleve, men de er i desperat poengnød. Og Horten-laget har ikke gitt opp kampen om opprykk.

– Det eneste som virker å være klart er at Fjellhammer rykker opp. Vi fikk en smell mot Sandefjord, men vi gir oss ikke, sier Falk-trener Johnny Jensen.

Vestfoldingenes utfordring er at de taper på innbyrdes oppgjør både mot Fjellhammer, Viking og Sandefjord. Skal de ta en av de tre topplassene, må de slå konkurrentene på poeng.

Bergen og Nøtterøy
I de to siste kampene søndag spilles Viking TIF – Lillestrøm og Nøtterøy – Kristiansand Topphåndball. Sistnevnte kan du se på Handballtv.com

Lillestrøm trenger uten tvil poengene mest i Bergen, de ligger fortsatt utsatt til såvidt over nedrykksstreken. I Nøtterøyhallen vil vinneren fortsatt ha et visst heng på kvalifiseringsplassen. Det er riktignok fem poeng opp til Sandefjord, men som Fjellhammer-trener Kristian Bliznac sier: – I denne divisjonen kan ALT skje!