Foto: Jon Forberg

Direkte opprykk glapp, nå skal Gjerpen slå tilbake i playoffen

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
1. mai 2022

Gjerpen endte på lik poengsum som Volda i kvinnenes 1. divisjon, men ettmålstapet i Skienshallen 13. mars gjorde at Volda rykker direkte opp og Skiensklubben må spille playoff.

Gjerpen har gjennomført en sterk sesong og har kun avgitt poeng mot Volda og Haslum Bærum Damer.  I playoffen er nettopp Haslum motstander, sammen med Levanger.  Gjerpen starter kvaliken med to poeng, Haslum har et poeng og Levanger null poeng. 

Første oppgjør for Gjerpen er borte mot Levanger i Trønderhallen søndag 1. mai.

Foto: Kristian Holtan / TA


– Det er ikke til å legge skjul på at det var veldig vondt å tape opprykket på målstreken, forteller kantspiller Sara Ashuri (24) som spiller sin tredje sesong i Gjerpen.  – Det har vært målet vårt å rykke direkte opp.  Man føler på at det utfallet kunne vært annerledes. 


Har dere reist dere etter skuffelsen

– Ja, vi har måttet gjøre det.  Jeg personlig har følt veldig på det, det har vært en viktig ting for meg.  Jeg brukte noen dager, det skal jeg ærlig si. 

– Men jeg føler vi har klart det, vi har stått i sammen og har tatt hver kamp dag for dag selv om skuffelsen var stor.  Det er jeg stolt over, at vi ikke la oss ned med en gang vi tapte kampen mot Volda.  Og som det ser ut på tabellen nå er det surt å se at vi har like mange poeng og vi har større målforskjell.  Men siden vi tapte kampen 13. mars rykker vi ikke direkte opp.

Sara Ashuri sin største supporter er hennes far Amir Ashuri.


Hvordan vil du oppsummere sesongen?

– Vi startet bra og så føler jeg at vi har vært stabile gjennom hele sesongen.  Men det er noen kamper hvor vi ikke har vært på vårt toppnivå.  For eksempel da vi tapte mot Haslum.  Men sånn i det fulle bildet føler jeg at vi har holdt det stabilt, men vi startet sesongen bedre enn det vi har klart å holde nivået utover, forklarer kantspilleren.

– Vi har en stor bredde i laget med mange ulike spillere med ulike gode kvaliteter.  Alle tar ansvar og det er et godt samhold i laget.  Vi er en treningsvillig gjeng og er flinke til å løfte hverandre opp som et lag.  Det er et fint lag jeg er en del av, sier Sara Ashuri ivrig. 


Det er i forsvar det starter for Skiensklubben.  Sitter det her, spiller gjerne Gjerpen en av sine bedre kamper.

– Når vi er gode i forsvar er vi ordentlig gode.  Jeg tror at det er med på å gi oss selvtillit i angrep også.  Fremover i banen er vi gode når vi klarer å sette et spill hvor vi spiller i sammen og gjør hverandre gode, da føler jeg på en måte at vi er uslåelige i denne divisjonen her.  Det er et stort skille fra når vi er på vårt toppnivå til når vi slipper oss litt ned, forklarer hun. 

Foto: Kristian Holtan / TA


Etter serieavslutningen har Gjerpen trent godt, men unnet seg fem dager påskeferie hvor spillerne trente individuelt.  På treningene har de jobbet med de tingene som laget hadde litt problemer med i serien.  Sara sier at hun føler de har tatt noen steg i løpet av den siste måneden.  Nå står de godt rustet til playoffen som venter.

– Det er en tøff måned som venter oss nå i mai med mange og tette kamper.  Jeg har trua på jentene og laget, men det blir å ta en kamp om gangen og se hva som skjer.  Vi har gode muligheter siden vi starter med to poeng.  Da er det ikke vi som må jage, så jeg føler at vi kan gå inn i playoffen med lave skuldre.  Men samtidig må vi være 100% på for det er tøffe lag vi skal møte. 


Første motstander i playoff er Levanger.  Gjerpen slo Levanger 27-17 hjemme og vant 26-18 borte i seriespillet.

– Vi slo Levanger begge gangene i serien, men det skal sies at i sist kamp mot dem så startet vi med å ligge under 3-0, så vi må være på, det er et tøft lag vi skal møte.  Det er ikke så store marginer.  Men er vi på topp så tror jeg at vi kan slå dem, men vi må være der, understreker 24-åringen. 

Foto: Jon Forberg


Etter at direkte opprykk glapp, er Gjerpen sultne på å gå hele veien i playoffen.  Først må de da vinne første del av playoff mot Levanger og Haslum.  Deretter venter laget som tapte playoffen i REMA 1000-ligaen. 

– Målet er opprykk og vi må ha med oss selvtilliten vi har bygd opp i løpet av sesongen.  Vi har hatt flere seire og det skal sies at vi kun har hatt to knepne tap.  Så vi skal ha med oss den selvtilliten, spille med skuldrene nede og spille vårt spill.  Fokusere på de tingene vi kan gjøre for å være best mulig.  Fremstå som det sammenspleisede laget vi er, for det er da vi er best, sier Sara Ashuri avslutningsvis.