DHK klare for semifinalen – vant også borte i Sveits – Norsk Topphåndball

DHK klare for semifinalen – vant også borte i Sveits

Suhr Aarau prøvde seg med det meste av taktiske varianter i forsvar med både 5:1 og 3:3, og i angrep spilte de hele andre omgang syv mot seks. Uten at noe av det hjalp.

Riktig nok fikk hjemmelaget lov til å lede fram til det var spilt 21 minutter, men aldri med mer enn ett mål.
På DHKs første kontring i kampen, etter 21.30 spilte minutter, scoret August Olsen Storbugt ledermålet til 8-7, og siden var DHK i føringen hele kampen
På det meste med fire mål, og med det seks mål sammenlagt.

Det var også spennende om DHK ville klare å score mer enn 29 mål, for det var nødvendig hvis kampen endte med et tomålstap. Med 30 mål eller flere, ville DHK kunne tåle å tape med to mål.
Men det var det aldri snakk om.

Hjemmelaget spilte lenge tøft i forsvar, og kneblet DHKs skyttere i starten. Verken Oskar Olafsson, Herman Gabriel Vildalen eller Viktor Petersen Norberg kom til gode sjanser, og mange skudd havnet i Aaraus forsvarsblokk.
Men DHK fant hullene likevel, og de fant først og fremst August Baskår Pedersen på venstrekanten i etablert angrep. Gang på gang satte han ballen bak hjemmelagets målvakter som byttet på denne ettermiddagen.
Gøran Sørheim var ikke langt bak Baskår Pedersen i prestasjon, og han ga seg ikke før han hadde scoret seks ganger.

Da DHK dro i fra i første omgang, med to måls ledelse som det meste, kom det først og fremst som et resultat av at trener Kristian Kjelling sendte laget fram i en offensiv forsvarsformasjon, og presset sveitserne til både tekniske feil og bomskudd.
I hovedsak var det forsvarsspillet som var den aller største beholdningen de første 30 minuttene.

Oskar Olafsson var stor i forsvar etter pause da Suhr Aarau spilte syv mot seks, og sveitserne fikk ikke så god uttelling på den delen av det taktiske spillet. I tillegg kom Sander Drange Heieren inn og bidro med noen viktige scoringer.
Og i angrep ble det bedre og bedre rytme, og laget kom til gode sjanser selv mot Aaraus offensive forsvar da de jaget DHKs ledelse.
Med kvarteret igjen ledet DHK 23-21, en ledelse som vippet mellom uavgjort og ett og to og tre mål ut omgangen.
Til det ble 33-32 til slutt.