Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån /Norges Håndballforbund

Dette venter Norge i kampen mot Ungarn

Tekst: Kirsten Birkeland/Norges Håndballforbund
15. desember 2020

Etter to hviledager venter Ungarn i den siste kampen i hovedrunden. Jentene er forberedt.

To hviledager skjer ikke ofte i mesterskap, men Håndballjentene bruker tiden godt mellom kampene. Selvsagt med treningsøkter hver dag, men også litt tid til å se på film, spille ulike spill, se andre kamper fra EM og ikke minst; forberede seg grundig til neste kamp. 

For det er ingen tvil om at jentene ønsker å vinne mot Ungarn også, selv om det ikke betyr noe med tanke på poengene i dette mesterskapet. Kari Brattset Dale ser på kampen som en innkjøring til finalespillet og til å spille på seg godfølelsen inn i de siste kampene i årets metserskap.

– Det er tre kamper igjen, og vi er gira på å fullføre med stil. Vi skal gi alt, lover hun og skryter av det gode samarbeidet med Marit Malm Frafjord i midtforsvaret.

Camilla Herrem synes at Ungarn har gode kantspillere. Særlig deres venstre kantspiller har gode avslutninger og høyrekanten er rask i kontraløpet.

– Derfor blir det viktig å løpe kjapt hjem. Det verste jeg vet er når «min» kantspiller får score mål på kontra, sier hun og legger til at Ungarns målvakt er høy, så det er ikke så lett å lobbe på henne. Det handler om å finne riktig tidspunkt og se når hun er i ubalanse før jeg skyter, forteller Camilla.

I det norske målet er Silje Solberg godt forberedt. De fleste ungarske jentene spiller i hjemlig liga der også Silje holder til, så hun synes at hun kjenner spillerne godt og vet hvordan skuddene kommer.

– De har gode skyttere bak fra banen og gode kantspillere. Spesielt unge og lovende Hafra skyter godt, og mot Serbia var flere farlige fra bakspillerposisjonen. Men hvis vi tetter igjen bakover, skal vi ha bedre løpskapasitet enn dem, fastslår Silje og understreker at de norske jentene er like sultne på å vinne denne kampen som de fem første i mesterskapet.

Hvordan det går ser du på TV3/Viasat tirsdag kl. 20:30.