Benjamin Hallgren - Foto: Tor Solstad

«Det skulle aldri ha skjedd»

Av: E. Fossnes/NTH

Det har vært innholdsrik sesong for Follo Håndballklubbs Benjamin Hallgren. Nordbygutten fikk mye negativt fokus etter episoden som oppstod mellom Follo og Fyllingen tidlig i sesongen. Etter å ha vært ute i sju kamper som følge av karantenen, klarte derimot høyrebacken å snu sesongen til noe positivt. I februar måneden stod han for 42 mål og fikk dermed en fortjent plass på månedens lag. Norsk Topphåndball har tatt en prat med Benjamin om saken som fikk oppmerksomhet i hele Håndball-Norge, Follo Håndball sin sesong og ikke minst hans egne prestasjoner.

Episoden som skjedde mot Fyllingen fikk mye omtale i media. Hvordan opplevde du denne perioden?

«Først og fremst var det en hendelse som aldri burde ha skjedd. Og det var heller aldri meningen at det skulle skje. Det var ingen bevisst handling, og som man kan se på video, forstod jeg umiddelbart hvor feil og alvorlig det var. Så jeg hadde naturligvis veldig dårlig samvittighet, og følte meg ganske dum. Heldigvis fikk jeg ordnet opp med Weidemann ganske fort i etterkant – slik at det ikke var noe dårlig stemning mellom oss to. Det var egentlig det viktigste for meg.» Hallgrenfortsetter å fortelle om hvordan saken ble omtalt i mediene.

«Kudos til Fyllingen for å smi mens jernet var varmt»

Når det er sagt – kudos til Fyllingen for å smi mens jernet var varmt.

Jeg skjønte at det kom til å bli skrevet i medier, men jeg trodde og håpet at man kunne la det være med ett eller to innslag fra media. Det som var mest frustrerende av alt var at det kun var Fyllingen som skulle snakke sin side av saken. Jeg hadde ikke noe behov for å fortelle hele Norge min side av saken, men jeg føler at det ble feil fremstilt i mediene. Derfor hadde det vært fint å få sagt noe. Da hadde jeg kanskje sluppet ufine meldinger fra folk jeg ikke aner hvem er også.

De fleste som har drevet med idrett, og særlig en idrett som håndball, vet at det er mye temperatur og fysikk i bildet. Jeg angrer og vet som sagt at det var feil måte og reagere på (selvom det ikke var bevisst), men det er mer til enn det media viste.

Så for å svare på spørsmålet: En kjip periode, hvor jeg følte meg ganske dum. Ikke uventet at det ble mye oppstyr i media når jeg mistet hodet på den måten, men jeg skulle gjerne sett at det ga seg litt tidligere, eller at jeg i det minste kunne få sagt et par ord. Men jeg fikk ordnet opp med Weidemann, og det var det viktigste» forteller en åpen og ærlig Benjamin Hallgren.


Benjamin Hallgren scorer mot Fyllingen – Foto: Tor Solstad

Follo har hatt en turbulent sesong i Rema-1000 ligaen som endte med nedrykk. Hva slags erfaringer tar du og laget med dere videre?

«Det var utrolig gøy å få spille på det øverste nivået og se hvor lista ligger. Det var en turbulent sesong som i store deler var preget av skader og karantene. Det sier seg selv at det gjør det vanskelig når man som nyopprykket lag allerede har en ganske tynn stall med lite og ingen erfaring. Synd, fordi man i flere kamper, også mot topplag, føler at man hører hjemme på øverste nivå. Samtidig må man bare ta med seg det positive og jobbe videre for å komme tilbake der man hører hjemme.»


Du hadde en veldig bra periode i februar og ble kronet med plass på månedens lag, hvordan føltes det å få positiv oppmerksomhet etter alt som hadde skjedd?

«Som en sentral spiller føler man et visst ansvar overfor lagkamerater og klubben»

Follo Håndballklubbs Benjamin Hallgren

«Det var selvfølgelig veldig gøy å komme på månedens lag. Det var deilig å komme tilbake fra karantene og en periode med mye negativitet, og prestere. Som en sentral spiller føler man et visst ansvar overfor lagkamerater og klubben når man dummer seg ut og får 7 kampers karantene. Så for min del handlet det egentlig bare om å bidra og prestere» forteller han videre.


Og Hallgren presterte på sterkt vis. Som tidligere nevnt i artikkelen leverte Follo`s karismatiske høyreback bunnsolide prestasjoner etter karantenen og endte opp som klubbens toppscorer med 94 mål på 14 kamper. Det gir et snitt på 6,7 som bare ble slått av Bækkelagets storskytter Emil Sundal.

Hallgren havnet for øvrig på andreplass i Rema 1000-ligaens bestraffning-liste. Den som innkasserte førsteplassen var Bækkelagets Roald Lien.