Det gikk på skinner i Tønsberg! – Norsk Topphåndball

Det gikk på skinner i Tønsberg!

Nok en gang vinner Bergen Håndball en håndballkamp. Det var den femte seieren på rad av fem mulige.

Bergen reiste til Nøtterøyhallen i Tønsberg på jakt etter sin 5 strake seier i 1 divisjon. Hovedtrener Vidar Gjesdal sa før kampen at han var spent på hvordan kampen mot Nøtterøy Tønsberg ville bli, og advarte om at vi måtte opp et hakk fra OSI kampen.

Han svar på tiltale. For i de første minuttene så var det kun et lag ute på banen som klarte å score mål, det var de i mørkeblått fra Bergen. Vi setter noen raske kasser samtidig som vi klarer å holde Nøtterøy unna de store mulighetene. Dog etter 5 minutter spilt får Nøtterøy Tønsberg sitt første mål.

Det ble starten på en 3 målssledelse til våre gutter som strak seg utover omgangen. For midtveis i 1. omgang får hjemmelaget kampen mer inn i sitt spor. Riktig nok var det også noen avgjørelser som var med på å prege hvordan kampen utspilte seg.

– Det var noen situasjoner som satt hodene litt i kok. Det var nok litt mye lyd fra oss på benken i det tidsrommet, ler Vidar Gjesdal etter kampen.

Han hadde rett. For i det 22 minutt så satt Nøtterøy Tønsberg 11-10 scoringen som for første gang i kampen sendte hjemmelaget opp i ledelsen. Vi slet med å finne løsningene i vårt etablerte angrepsspill, mens vi samtidig var litt for enkle bakover. Det var også som kjent situasjoner som bidro til at Nøtterøy Tønsberg tok ledelsen.

Det varte ikke særlig lenge. For Bergen kom fort inn i kampen igjen og snudde resultatet i vårt favør. Til pause var stillingen 13-15 til Bergen.

2. omgang starter litt på samme måte, hvor vi igjen så ut til å være det eneste laget som var klare til å spille ball. Nøtterøy våknet raskere enn i 1. omgang men det ble fort klart at luken ville bli for stor til å lukkes.

Igjen oppstår det tidsrom hvor vi blir stående å stange og ikke klarer å sette ballen i mål, men i 2. halvdelen av banen så slet Nøtterøy Tønsberg med det samme.

I de siste 15 minuttene så er det ingen tvil om hvem som er det beste laget og poengene blir allerede innkassert av undertegnende. 2 andre som nok også tenkte slik var Leif-Erik Brenne og Rasmus Carlsen. De regelrett «lekte seg» ut på banen og gjorde som de ville. De scoret til sammen 23 mål i kveld og var to solide bidragsytere til at sluttresultatet ble komfortable 28-35 til Bergen!

Nå venter en landslagspause før vi skal spille åttendelsfinale i NM mot Runar Sandefjord den 20 oktober.