Foto: Bjørn Erik Nesse

Det er siste runde, men likevel et par spennende oppgjør søndag ettermiddag

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
10. april 2022

Siste runde. For noen blir det siste kamp med gjengen og starten på fortsettelsen av karrieren en annen plass. Mens det for andre blir siste kamp i håndballkarrieren. Samtidig skal noen spille sluttspill og andre kvalifisering. Så det er helt ikke over riktig enda.

Vipers Kristiansand er allerede seriemester. Storhamar tok sølvet og Sola bronsen i nest siste runden. I andre enden av tabellen er det også klart at Flint Tønsberg, Oppsal og Follo HK Damer blir å finne i 1.divisjon neste sesong. Det som derimot (i teorien) ikke er helt klart før de siste 60 minuttene er ferdig spilt på søndag, er plassene syv til ti.

Her ligger Fredrikstad, Aker, Larvik og Byåsen. Innenfor ett (1) poeng. Der førstnevnte har 23 poeng og de andre ligger med 22 poeng hver.   

Med seier over Flint Tønsberg tar Fredrikstad syvende plassen. Da har vi tre lag som alle kan bli nummer åtte, tenkte vi. Men siden Byåsen og Aker skal møte hverandre så kan bare den ene av de bli nummer åtte, og her har Aker seks måls «ledelse» på Byåsen fra det første møtet. Samtidig skal Larvik spille mot Follo, og de vil med seier i den kampen kunne ta den siste sluttspillplassen (som Aker har i dag). Selvfølgelig noe avhengig av hva som skjer i Trondheim. Og det er nå det blir/kan bli litt innviklet – så vi putter inn litt regelverk (for å ha vårt på det tørre):

Ved poenglikhet mellom to eller flere lag bestemmes rekkefølgen slik:

  • Poeng i innbyrdes kamper
  • Målforskjell (differansen mellom scorede og innslupne mål) i innbyrdes kamper
  • Flest scorede mål i innbyrdes kamper
  • Målforskjell i samtlige kamper
  • Flest scorede mål i samtlige kamper

Deretter overlater vi alt til lagene selv på søndag. For da får vi det rett med en gang. Alle kampene starter kl 15:00 og spilles slik;

Follo HK Damer – Larvik
Vipers Kristiansand – Romerike Ravens
Molde Elite – Storhamar Håndball Elite
Byåsen Håndball Elite – Aker Topphåndball
Oppsal – Tertnes Håndball Elite
Fana – Sola
Flint Tønsberg – Fredrikstad Bkl

Har du abonnement, så trykker du på kampen du vil se og, vipps, så er du inne på Direktesport.no. Handball.no/live er ett av alternativene som holder deg oppdatert gjennom kampene. Men det er ikke til å komme ifra at for både spillere og publikum så er den kjekkeste opplevelsen i hallen. Så derfor, billetten finner du her;

Follo HK Damer
Vipers Kristiansand
Molde Elite
Byåsen Håndball Elite
Oppsal
Fana
Flint Tønsberg