Hege Bakken Wahlquist. Foto: Privat

– Det er greit å kunne være med og hjelpe

Av: Svein André Svendsen/NTH

Hege Bakken Wahlquist jobber som sykepleier ved siden av håndballen, men nå jobber hun mer enn vanlig.

Coronaviruset har satt håndballen på pause, men det er ikke alle håndballspillere som går rundt og kjeder seg av den grunn. 27-åringen fra Øvre Årdal spiller håndball i danske Silkeborg og jobber som timevikar i kommunen. Til vanlig jobber hun ikke i nærheten av så mye som nå.

– Jeg har litt å gjøre om dagen selv om det ikke er noe håndball. Jeg er hjemmesykepleier, så jeg sykler rundt og hjelper til med medisiner, sår og litt forskjellig. Når jeg er hjemme hos folk er det vanskelig å holde avstand til de jeg må stelle sår for, men ellers må vi passe på avstanden. Nå er vi også ekstra påpasselig med hygienen, naturlig nok.

– Jeg er heldig som kan jobbe. Jeg er glad for at jeg kan være med å hjelpe, særlig ettersom jeg er her i Silkeborg alene. Da er det greit å ha noe å drive med, sier hun.

Det meste går foreløpig som normalt på jobben, men de forbereder seg på at det kan bli mer behov.

For tiden er det sykepleieruniformen som brukes. Foto: Privat

Til vanlig går det i jobb og trening for den tidligere Glassverket-spilleren. Hun er i sin fjerde sesong i Danmark og har tenkt å fortsette med det. Etter én sesong i Holstebro gikk ferden videre til Silkeborg, der hun har vært siden 2017.

– Jeg trives veldig godt her. Først og fremst er jeg veldig fornøyd med laget, vi har en veldig god kjemi på laget og spillerne på laget har veldig tette bånd.

Vanligvis har hun litt fritid mellom jobb og håndballen, som hun bruker til å slappe av etter trening. Ellers liker hun å være sosial med de andre på laget.

– I tillegg er alt veldig godt tilrettelagt her, blant annet får jeg lov til å ta vare på kneet mitt, og ikke trene alle dager i uka. Det er ikke alle klubber som godtar at du ikke kan være med på alt, men det får jeg her, sier hun.

Som 19-åring skadet hun både korsbånd og leddbånd i kneet, og det har kommet flere skader etter den første, med påfølgende operasjoner.

– De to siste operasjonene har vært i klubben, så de vet veldig godt hvordan det er. Jeg kan ikke ha tre håndballøkter etter hverandre og trener ikke dagen før kamp, men jeg kan spille så mye jeg vil på kampene, forteller hun.

Med 100 meter til jobben og en tilpasset hverdag var det lett for henne å skrive under for to nye år i klubben.

– Serien er på pause, men jeg regner med at den blir avlyst. Jeg ser alle andre land avlyser, så jeg tror det kun er et tidsspørsmål før vår også blir avlyst, vi får se.

– Vi var veldig fornøyd med at vi lå på 5. plass etter 24 kamper. Det er lenge siden det har gått så bra for klubben. Vi gikk mot en veldig god sesong, nesten historisk tror jeg. Det hadde vært moro å se hvor langt det kunne gå. Det kunne jo gått begge veier, men det hadde vært moro å se hvordan det gikk. Hvis det ender slik det står nå, så er 5. plass ganske bra.

Forrige sesong havnet klubben på 9. plass og kom akkurat ikke med i sluttspillet.

– Det var første sesongen vi ikke var med i sluttspillet i de sesongene jeg har vært her, sier kantspilleren – som for tiden er mest sykepleier.