Håndballjentene jubler for seier og semifinale i EM Foto: Bo Amstrup Ritzau Scanpix/Norges Håndballforbund

– Det blir tøft. Ungarn har mer å gå på.

Tekst: Kirsten Birkeland/Norges Håndballforbund
13. desember 2020

De norske spillere mener at ungarerne ikke har vist hva de er gode for ennå. Det blir en viktig kamp for Norge.

Både Kari Brattset Dale, Silje Solberg og Camilla Herrem er samstemte i at kampen mot Ungarn tirsdag blir viktig.

Kari Brattset Dale fra kampen mot Romania 7. desember. Foto: Vidar Ruud/NTB/Norges Håndballforbund

– Selv om det ikke har noen betydning med poengene, er det viktig at vi spiller godt og får til det vil trener på i kampen mot Ungarn. Vi ønsker å ta med oss den gode følelsen videre i mesterskapet, forteller Kari Brattset.

Hun synes det var litt vanskelig å sovne lørdag kveld etter seieren over Kroatia (som også ga semifinaleplass), men sov så godt neste morgen at hun ikke fikk med seg Luciatoget. Da hadde lederne vært kreative og vekket spillerne med fin sang på Luciadagen. (Sjekk på Håndballjentene på Snap eller Instagram-story om du vil se).

Silje Solberg var tilbake i det norske målet mot Kroatia. Foto: Vidar Ruud/NTB/Norges Håndballforbund

Silje Solberg fikk en god opplevelse i sin første kamp i mesterskapet, og er glad for å være i gang etter å ha vært syk av korona.

– Jeg var ikke mer nervøs enn vanlig, men naturlig nok spent på kampformen. Det føltes bra på trening og var veldig deilig å komme i gang. Nå føles kroppen helt vanlig, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier hun. Da er det bare Ungarn-kampen som gjelder for Norge. «En kamp av gangen» tas helt bokstavelig i dagene fremover, eventuell semifinalemotstander ser vi på først når vi vet hvem vi skal møte, forklarer hun.

Camilla Herrem jublet etter scoring i kampen mot Danmark før EM startet. Foto: Bo Amstrup/NTB/Norges Håndballforbund

Etter kampen mot Kroatia var det allsang i bussen på hjemveien med «Se ilden lyse», slik Håndballjentene alltid gjør etter en seier.

– Det gjør utrolig godt å kunne synge den sangen på veien hjem, forteller Camilla Herrem som sammen med resten av jentene feiret Heidi Løkes bursdag med brownies, is og vafler på lørdagskvelden. Søndag morgen våknet hun til musikken av Luciakoret.

– Da sprang jeg ut og fikk med meg det fine toget med lederne våre. De gikk flere runder så alle skulle få se, det er herlig gjeng, synes hun.

Frem til kampen mot Ungarn på tirsdag blir det litt massasje, se på film og mye spill i den sosiale kroken på hotellet.

– Vi spiller mange ulike spill. Jeg holder meg litt unna, for jeg er ikke så glad i å tape, men vant en runde Yatzy forleden, ler hun.

Camilla tror det ikke blir noen enkel kamp mot Ungarn.

– De vil nok avslutte med stil. Men det betyr noe for oss å få med seg godfølelsen videre, så vi skal gi alt i den kampen også, avslutter hun.

Neste kamp for Håndballjentene er tirsdag kl. 20.30. Den ser du på TV3/Viaplay.