«Alt går galt i dag» – Norsk Topphåndball

«Alt går galt i dag»

Det var invitert og duket til gullfest i Aquarama. De vel 1300 tilskuerne hadde møtt opp for å feire Vipers-jentene, som hadde muligheten til å sikre seriegullet ved et godt resultat mot Storhamar. I den første omgangen inntok dog Hamar-jentene rollen som festbrems.

Vipers begynte kampen bra. Tidligere scoringer fra Henny Reistad, Linn Jørum Sulland (som var tilbake etter skade), og Heidi Løke gav Vipers en tomålsledelse på stillingen 5-3.

Vipers holdt ledelsen en stund, og da Linn Jørum Sulland steg til værs på 9 meter og hamret ballen i mål ledet hjemmelaget oppskriftsmessig med tre mål. Men med 7-4 på lystavla våknet bortelaget fra Hamar.

Det ble en blytung kamp for Heidi Løke og resten av Vipers-jentene mot Storhamar.

På forhånd visste man at det var kantene Kristin Venn og Emilie Hovden som var de største truslene, og i den første omgangen viste de hvorfor det var nettopp de to det hadde blitt advart mot. Gang på gang mottok de to ballen, og kunne dermed sette ballen i mål.

I tillegg til kantspillet varierte Storhamar varierte flott, og gjorde det vanskelig for Vipers-jentene. Elise Skinnehaugen og Tonje Enkerud var farlige midt i banen i tillegg til kantspillerne. De gulkledde fra Hamar spiste opp ledelsen og overtok den.

Fra Vipers sin tremålsledelse til at Storhamar ledet med samme sifre gikk det kun ti minutter. Da hadde bortelaget satt ti mål i nettet bak Andrea Austmo Pedersen. 11-14, og varsellampene blinket for alvor i Aquarama.

Etter kampen tok Vipers en kjapp prat med Linn Jørum Sulland

Alt går galt i dag. Det er en skikkelig dårlig kamp fra vår side, og vi presterer absolutt ingenting verken i forsvar eller i angrep. Det må rettes opp til neste seriekamp, og heldigvis har vi to kamper til å sikre gullet på.
Vi får verken tak på forsvaret eller flyt i angrepet. Jeg er fryktelig skuffa akkurat nå.

Selv om varsellampene blinket, skulle det ikke bli noe bedre for hjemmelaget. Storhamar fortsatte storspillet og økte ledelsen inn mot pausen. En siste scoring fra Kristin Venn før pausesignalet gikk ga stillingen 14-20 da lagene gikk til hvilen.

Dermed var utgangspunktet enkelt før den andre omgangen. Vipers kunne ikke slippe inn mer enn ett mål mer enn det de scoret selv. Det ble tidlig klart at det kom til å bli en vanskelig oppgave for Kristiansandsjentene.

Vilde Jonassen scoret andre omgangs første mål, men så handlet det meste om bortelaget. Forspranget gikk fra seks, til syv, til åtte, til ni og til ti mål før omgangen var ti minutter gammel. Alt som kunne gå galt for Vipers gikk galt.

I angrep ble det gjort mange tekniske feil og det ble tatt skuddforsøk som er helt uvanlig å se fra Vipers-jentene. I forsvar klarte man ikke stoppe Storhamar sitt spill, og gang på gang ble det scoret enkle mål.

Henny Reistad gjorde sitt beste for å dra laget sitt over linja, og satt ikke mindre enn åtte baller i mål. De to som fulgte nærmest Reistad var Heidi Løke og Vilde Jonassen med fire scoringer hver. Når angrepsspillet ikke fungerer er man avhengig av at forsvaret gjør jobben sin.

I kveld gjorde dessverre ikke Vipers-forsvaret det. Storhamar fikk lov til å skyte 50 ganger og sette ballen i mål 36 ganger mot Vipers sine 25 mål. Det er uhørt at et bortelag får lov til det i Aquarama, spesielt i hjemlig serie.

Etter kampen hadde Ole Gustav Gjekstad følgende å si om prestasjonen til jentene sine:

Kort fortalt går alt galt. Vi mangler kampvilje, gnist og glød. Vi står fryktelig dårlig i forsvar, har få redninger, og jeg syns egentlig at Storhamar er bedre enn oss i absolutt alt i kveld.

Til slutt ble det et antiklimaks av dimensjoner. Seriegullet kunne sikres, men absolutt alt som kunne gå galt gikk galt. Men heldigvis har Vipers to kamper til der de kan sikre seriegullet. Først ut er dog hjemmekampen mot Rostov-Don i Champions League førstkommende lørdag. Billetter til den kampen sikrer du deg ved å klikke på bilde under