Foto: Jan Skaregrøm

– Det betyr mye å vinne kongepokalen!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
14. mai 2021

Etter seier i seriefinalen tirsdag har Vipers alt fokus rettet mot cupfinale mot Sola i Stavanger Idrettshall i morgen lørdag. Ragnhild Valle Dahl (23) fikk sitt første cupgull i 2019 mot Storhamar og er sugen på nok en kongepokal.

– Det betyr veldig mye å vinne cupen!  Det er et av målene for sesongen og vi er motivert for å ta det cupgullet, forteller Ragnhild Valle Dahl opprømt.

– Det blir spennende i morgen, Sola er et godt lag.  Vi slet mot dem i starten av sesongen og har den kampen i bakhodet, jeg tror de er innstilt på å bite fra seg.  Samtidig er vi innstilt på å gjøre det vi sjøl kan, og det vi veit vi er gode for.  Vi har mest fokus på oss sjøl, hva vi kan gjøre. 

Foto: Terje Refsnes


Vant seriefinalen

Vipers viste på tirsdag i seriefinalen mot Storhamar at de er i godt slag og hele stallen viste gode takter i Aquarama da seriegullet ble sikret.

– Ja, det var veldig artig på tirsdag.  Først og fremst er vi veldig glad for at vi fikk spille kampen.  Det er noe vi har gått og grublet lenge på, om vi fikk lov eller ikke.  Så jeg tror at både vi og Storhamar er glade for at vi fikk avsluttet serien, og så er selvfølgelig vi veldig glad for at vi fikk gull, sier Valle Dahl.

– Det var åpnet opp for noen tilskuere og de som var der lagde stemning og trøkk, det var veldig kult og veldig gøy å få spille i Aquarama igjen.  Det har vi ikke fått gjort så mange ganger i år.

– Vi har en måned der det kun er avgjørende kamper som spilles og det er klart at nå når vi i tillegg til Champions League også fikk mulighet til å spille om seriegull og cupgull, så er det veldig gøy.  Det er også en god opplading til det som skjer siste helga i mai. 


Hvordan feiret dere seriegullet?

– Vi hadde jo medaljeseremoni og så ble det sjokomelk og en banan i garderoben, forteller hun med et smil om munnen. 

Foto: Terje Refsnes


Ragnhild Valle Dahl scoret 3 ganger på tilmålt tid i kampen mot Storhamar på tirsdag.  Det er mange om beinet og flere som kniver om spilletid på venstrebacken.  Hvordan takler du å få mindre spilletid enn hva du har opplevd tidligere i karrieren?


– Vi er et lag med utrolig mange gode spillere og det er naturlig at man får mindre spilletid når det er flere som også fortjener å spille.  Det er sånn det er, og det er en gruppe som er utrolig bra.  Jeg får matchet meg mot dem daglig på trening og det ligger mye utvikling i det også.  Det er naturlig at man rullerer mer når det er en såpass god gruppe, forklarer hun.


Hvordan greier dere i Vipers å holde hele troppen på hugget hvor spillerne presterer med en gang de kommer på banen?

–  Det er godt spørsmål, sier Ragnhild.  – Det gjelder at vi på benken hele tiden er klar når man får muligheten, studere det som skjer på banen til enhver tid, at vi prater i sammen om hva man kan gjøre i de ulike situasjonene.  Hva som fungerer og hva som ikke fungerer fullt så bra. 

– Så er det å prøve å beholde roen og ha is i magen, selv om ikke det alltid er like lett, humrer Ragnhild.  – Man vil jo alltid gjøre alt på en gang, så klart.

Foto: Terje Refsnes


Hvor godt forberedt er dere til å kjempe om kongepokalen i morgen?

– Jeg synes det har sett bra ut på trening for tida.  Vi er en motivert gjeng som vil prestere på det nivået vi vet vi kan. Det er bra trøkk på trening og jeg opplever at alle er innstilt på å gi full gass for å få mest mulig ut av kampene i mai. 

– Man skulle så klart ønske at det var et fullsatt Oslo Spektrum, men sånn er ikke tilfelle.  Vi er alle glade for at vi få spille denne kampen her, noe som ikke er en selvfølge.   Vi er like gira på å vinne det cupgullet med eller uten tilskuere, forsikrer hun om avslutningsvis.


Vipers vei til finalen

Runde 3
Randesund – Vipers 15-39

Åttendelsfinale
Vipers – Gjerpen 47-27

Kvartfinale
Molde – Vipers 19-36

Semifinale
Vipers – Fana 33-24


Målscore for Vipers i NM

Sunniva Andersen 21
Emilie Hegh Arntzen 20
Heidi Løke 16
Ragnhild Valle Dahl 16
Nora Mørk 14
Henny Reistad 12
June Andenæs 11
Hanna Yttereng 8
Tonje Refsnes 6
Malin Aune 6
Jana Knedlikova 5
Marta Tomac 5
Karine Emilie Dahlum 4
Vilde Jonassen 4
Linn Jørum Sulland 3
Silje Waade 2
Carolina Morais 1
Evelina Eriksson 1

Sunniva Andersen. Foto: Jan Skaregrøm