Foto: Florian Gümbel

Derfor valgte Bjørnsen Aalborg

Av: E. Fossnes/NTH
26. februar 2021

Tirsdag ettermiddag var nyheten klar. Landslagets kantspiller Kristian Bjørnsen (32) er klar for den danske storklubben Aalborg. Nordmannen var klar på hva grunnen at valget nettopp falt på den hardtsatsende klubben.

501 mål på 135 kamper er det foreløpige tallet som Bjørnsen har notert seg for i HSG Wetzlar. Før sesongen ble han utnevnt til kaptein, men selv om klubben ønsket den tidligere Fyllingen-kanten med videre, var Bjørnsen selv klar for et nytt eventyr.

-Hvorfor valgte du å signere for Aalborg, etter snart fem sesonger i Tyskland?

-Valgte Aalborg fordi det er en klubb som virkelig har utviklet seg til å bli en toppklubb i Danmark over flere år. De har og en meget spennende satsing som jeg vil være med på.

– Hva er ambisjonene til deg- og klubben de kommende sesongene?

-Målet er å ta klubben enda lengre og ta steget oppover mot de aller beste lagene i Europa, skriver Bjørnsen.

AALBORG SPILLER: Landslagets Sebastian Barthold. FOTO: Torben Hansen

Danskene har virkelig bestemt seg for å løfte klubben til et nytt nivå. Med signeringen av superstjernen Mikkel Hansen har de virkelig rystet håndballverdenen. Nå snakkes det om at flere klassespillere skal bli en del av laget.

Bjørnsen er èn av de, og selv håper 32-åringen å bli en viktig del av laget.

– Jeg håper på å få et eventyr de årene jeg spiller der.

-Håper familien trives

I tillegg til drømmen om pokaler og gode resultater i Champions League, har den familiære situasjonen også spilt inn. Med overgangen til Danmark, vil familien være nærmere Norge.

-Danmark er et land som jeg håper at familien trives godt i. Nærmer seg skolealder for mitt eldste barn, og tror timingen er fin med tanke på det og.

Bjørnsen som er fra Stavanger har også forhørt seg med nordmenn som tidligere har spilt i den danske toppklubben. Sebastian Barthold er venstrekant der nå- i tillegg har Håvard Tvedten og Kristian Kjelling vært solide skikkelser hos de rødkledde.

-Har snakket med de nordmennene som tidligere har vært i klubben- og de har kun gode ord å si, avslutter Bjørnsen.

Torsdag kveld vant Aalborg 27-29 over Motor Zaporozhye i Champions League. Der noterte tidligere Haslum-spiller Sebastian Barthold seg for hele 11 scoringer (!).

Aalborg har gjort sine saker bra i årets Champions League. I gruppe B ligger de på en tredjeplass, med fjorten poeng på 13 kamper. Dog har de hele 3 kamper spilt mer enn Sander Sagosen THW Kiel, som ligger som nummer fem i gruppen.


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png