31.Oct 2021 Pressekonferanse Kolstad Håndball. FOTO: Robert Magnussen

Derfor har de sagt «ja» til Kolstad

Tekst: Kolstad Håndball
31. oktober 2021

Kolstad satser altså nå på å sette sammen et mannskap som på litt sikt skal kunne være med på å kjempe helt i toppen av europeisk klubbhåndball. Seks spiller har signert kontrakt; fire av dem kommer allerede neste sesong, mens de to siste – Sander og Abelvik Rød – blir kolstad-spillere fra 2023. De seks nysigneringene spiller i dag i toppklubber i Tyskland (4), Danmark (1) og Polen (1).

Selv om de er godt kjent av det store håndballpublikum, her er en kort presentasjon av de seks og deres begrunnelse for å bli Kolstad-spillere.

Sander Sagosen ( FOTO: Robert Magnussen)

«For meg har dette vært en drøm helt siden jeg forlot Trondheim. Nå har jeg prøvd nesten alt av toppligaer i Europa. Men jeg innrømmer at jeg har gått mange runder med meg selv før jeg endelig bestemte meg. Og hvis vi får til det vi nå satser på, et Kolstad som kan spille på høyeste plan i Europa, da håper jeg også at jeg avslutter håndballkarrieren her. Det gjelder å skape et produkt som et stort idrettsinteressert publikum vil ha og med et Trondheim Spektrum like fullsatt som det vi opplever i Sparkassen-Arena i Kiel. Der er hallen utsolgt
(10 000 tilskuere) bare med sesongkort. Vi kan stå foran en fantastisk reise i Kolstad

(SANDER SAGOSEN)

Torbjørn Bergerud (FOTO: Robert Magnussen)

«Jeg er solgt av dette prosjektet, kan du si. Slik jeg ser det har vi en unik mulighet til å skape noe for norsk håndball på norsk jord. Det blir selvsagt annerledes å spille i Norge sammenlignet med Tyskland og Danmark. Men det er jo ikke slik at det er dårlige håndballspillere i Norge. Dersom Kolstads satsing kan være med på å løfte norsk håndball enda mer, få flere klubber til å satse, ville det også vært kjempekult å være med i starten på en slik utvikling.»
(TORBJØRN BERGERUD)

Magnus Abelvik Rød (FOTO: Robert Magnussen)

«Etter seks år i Flensburg og tysk bundesliga føler jeg at jeg har lyst til å prøve noe nytt. Når jeg fikk presentert Kolstads planer og forsto at det var realistisk, var det en slags guttedrøm for meg å kunne få være med på noe slikt. Å spille seriehåndballen i Norge i stedet for i tysk bundesliga kan også føre til at jeg får en lengere karriere på toppnivå enn om jeg hadde fortsatt i Flensburg tre, fire år til. Belastningen i bundesliga er veldig tøff, både sportslig og med lange bussreiser til kampene. Dette Kolstad-prosjektet håper jeg også kan bidra til å løfte den norske serien.»
(MAGNUS ABELVIK RØD)

«Jeg sa «ja» til Kolstad etter at jeg hadde hatt en god prat med ledelsen. Jeg syntes det var en veldig spennende plan de presenterte for meg, en plan med meget høye ambisjoner, og det passer meg fint med de ambisjonene jeg selv har. Som sportsmann ønsker jeg å trene og spille sammen med de beste. I Aalborg kom jeg da Sander dro videre. Nå får jeg spille sammen med ham. Jeg føler at jeg har mye å bidra med for at Kolstad skal kunne nå de ambisjonene klubben har.»
(JANUS SMARASON)

«Mitt «ja» til å bli Kolstad-spiller skyldes en kombinasjon av både personlige og sportslige ting. På det personlige plan etter mange år i utlandet blir det positivt å komme nærmere familie og venner. Sportslig er Kolstads prosjekt veldig spennende og som jeg gjerne vil være en del av. Det blir naturligvis en stor overgang fra tysk bundesliga til norsk liga, men jeg er fullstendig klar over at å prestere i REMA 1000-ligaen slett ikke blir noen «walk in the park.»
(MAGNUS GULLERUD)

«Agenten min fortalte meg om Kolstads prosjekt og klubbens interesse. Det virket, og virker, å være et meget spennende prosjekt. Å få spille på lag med Sagosen og Janus (Smarason) og flere andre toppspillere, virker forlokkende. Og så har jeg lært meg å trives i Norge i og med tiden min som Elverum-spiller. Jeg elsker rett og slett å være i Norge. Nå gjelder å få alle store og små ting på plass, jobbe grundig, slik at vi kan være med å kjempe i Champions League. Det er utfordrende og passer meg godt. Jeg er alltid klar for utfordringer.»
(SIGVALDI GUDJÓNSSON)