Der satt det for Byåsen! – Norsk Topphåndball

Der satt det for Byåsen!

Byåsentrener Atle Oliver Johansen sender nok gode tanker til naboklubb Charlottenlund etter en høyst overraskende seier over medaljekandidat Molde.  Byåsen vant 25-24 etter at det stod 12-12 til pause.

For det var tidligere Charlottenlund-spillere som dominerte for Byåsen i ettermiddag.  Andrea Holm Aune ble toppscorer med 6 mål, Mathilde Arnstad scoret 5 ganger og ble kåret til BB og Julie Nygård, som ble spilleklar til denne kampen, scoret to ganger og den siste scoringen var av det livsviktige slaget.  Det ga Byåsen ledelsen 24-23 da kampuret viste 28:40.

Det hører også med til historien at Andrea Holm Aune satte inn 25-23 ett minutt etter og sikret seieren.

Første omgang

Første omgang var helt jevn og Molde fikk ikke fart over spillet sitt.  Byåsen med Teodora Tomac som tryggheten selv i playmakerrollen holdt hjemmelaget til 12-12 ved pause.

Så startet Trondeheimsklubben forrykende i andre omgang og tok ledelsen 14-12.

Men da fikk nok være nok og med alle Obaidli-søstrene + Mathilde Rivas-Toft på banen samtidig, tok Molde over initiativet og snudde oppgjøret til ledelse 17-14.

Da var kampen kjørt, trodde man kanskje.

Siste gang i kampen Molde var i ledelsen, var på stillingen 22-21.  Da var det spilt 52 minutter.  Som nevnt tidligere bidro ex-Charlottenlundspillerne godt i sluttminuttene og Byåsen kunne juble for to uventede bonuspoeng.

Ex-Charlottenlundspiller Mathilde Arnstad ble banens beste i kampen mot Molde.

MOLDE – BYÅSEN 24-25  (12-12)

Mestscorende for Molde:  Anniken Obaidli 10, Mathilde Rivas-Toft 7, Mona Obaidli 3.

Byåsen:  Andrea Holm Aune 6, Mathilde Arnstad 5, Teodora Tomac 4.

BB:  Mathilde Rivas-Toft (Molde) og Mathilde Arnstad (Byåsen).